U ponedeljak, 30. septembra u 20 časova beogradskoj publici će se predstaviti nemački sastav „Backyard Jazz Orchestra“ u prostorijama Gete instituta u Knez Mihailovoj 50. Tom prilikom održaće se i promocija njihovog cd-a sa muzikom Balkana u duhu savremenog džeza kao i projekcija dokumentarnog filma koji prati turneju benda po Jugoistočnoj Evropi i Nemačkoj.


Bend su osnovali Štefan Šulc, pijanista i kompozitor i dobitnik prestižne WDR džez nagrade za rad na „Backyard Jazz Orchestra“ projektu i njegov dugogodišnji muzički partner, saksofonista Peter Evald. Peter Evald studirao je na prestižnim univerzitetima u Nemačkoj i Njujorku, a sa zajedničkim bendom „Schultzing“ i „Oktoposse“ dobitnici su mnogobrojnih nacionalnih i međunarodnih nagrada.

Putovali su zemljama jugoistočne Europe i predstavili svoju muziku i nastupali sa lokalnim muzičarima. Uz podršku Gete instituta osnovali su pre dve godine „Dvorišni Džez orkestar“ tzv. balkanski bend malo drugačije vrste, kako bi predstavili bogatu muzičku baštinu Balkana u ruhu savremenog džeza. Članovi benda su i neki od najpoznatijih afirmisanih i mladih džez muzičara u regionu. U ponedeljak će se predstaviti sa Fedorom Ruckucom, koji je, takođe, član Backyard Jazz Orchestra, i Petrom Radmilovićem. Ulaz je slobodan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari