Izložba „Dinosaurusi Argentine – Džinovi Patagonije“ će zbog velikog interesovanja biti produžena do 21. marta, potvrđeno je u Prirodnjačkom muzeju.

Izložba koja je postavljena paviljonu Impuls hola, preko puta hotela Kontinental trebalo je da bude zatvorena 15. janura. Od juna do danas izložbu je posetilo više od 120.000 ljudi koji su mogli da vide 13 različitih vrsta skeleta dinsoaurusa.

Za ove neobične skelete praistorijskih životinja najviše su bili zainteresovani školarci koji su krajem prošle godine dolazili iz svih krajeva Srbije.

Na izložbi se može videti nekoliko kompletno rekonstruisanih skeleta dinosaurusa, među kojima su i krvoločni mesojed Giganotosaurus, dugačak 14 metara, biljojed Rebbachisaurus još većih dimenzija, kao i skelet Carnotaurus koji je dugačak sedam i po metara. Pored skleta posetioci mogu videti i jaja, lobanje, gnezda mladunaca i kosti ovih davno izumrlih životinja. Posetioci mogu uživati u multimedijalnom projekatu s projekcijama autentičnih filmova o iskopavanjima i istraživanjima dinosaurusa.

Izložba fosilnih ostataka dinosaurusa do sada nije viđena na našim prostorima. Izložbu, koja je otverena 19. juna, realizovao je Prirodnjački muzej zajedno s udruženjem Grupo kultural iz Argentine, uz podršku Ministarstva kulture Srbije.

Karte 450 dinara

Izložba je otvorena svakog dana osim ponedeljka od 10 do 21 sat. Cene karata su 450 dinara za odrasle i 300 dinara za decu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari