Gak: Cena vrtića ostaje ista i sledeće godine

Ostavite komentar


  1. Лепо је што град Београд наставља са политиком бесплатног боравка у вртићима, и то је за сваку похвалу. Градски секретар наводи да највише деце ово право остварује као „треће дете у породици“. Нетачна је, односно непрецизна информације. Наиме, тако је било у време важења претходне Одлуке о правима детета у области финансијске подршке породици са децом, која је престала да важи 03. октобра 2018. год. Новом Одлуком … (исти назив, објављена у „Сл. листу града Београда бр. 85/18) прописано је да је треће и свако наредно дете у породици са троје и више деце, у смислу ове одлуке, је треће и свако наредно дете које живи у породици са троје и више деце, према редоследу рођења. На овај начин је укинуто право на бесплатан боравак детету које је по редоследу рођења рођено као треће дете (треће живорођено дете), чија је мама имала право на породиљско одсуство по основу рођења трећег детета, право на родиљски додатак у прописаној висини за треће дете, право на бесплатан вртић као треће дете у породици … Разлог – његовој мами и тата је претходно рођено дете преминуло и, у моменту подношења захтева није живо, те по новој Одлуци ово дете више није треће дете!? Град на овај начин додатно кажњава родитеље који су доживели трагедију због губитка претходно рођеног детета.
    Молим вас, питајте господина Гака да ли је као градски секретар на челу Секретаријата који је предлагач Одлуке о правима детета у области финансијске подршке породици са децом на територији града Београда, имао свест о последицама које повлаче измена одредби у овом делу? Да ли се размишљало о осећањима родитеља који су изгубили претходно рођено дете када им Секретаријат сада одбија обновљени захтев за бесплатан боравак детета које од једном није више треће дете, јер му старији брат или сестра нису више живи?

  2. Ми у вртићу купујемо сијалице, чесме, тепих, играчке, кречимо, марамице, чаше, плаћамо чувара…, тако да нас 5500 уствари дође 10000. Али зато свака бандера има кич украс и трошимо ел. енергију, загађујемо а све се распада. Срамота.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 22. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.