Građani okupljeni na Savskom nasipu, stigao i gradski urbanista (VIDEO) 1Savski nasip, mart 2023. Foto FoNet Marko Dragoslavić

Nekoliko desetina građana okupilo se danas na Savskom nasipu u Bloku 45, nakon što su juče na tu lokaciju, kao i u Blok 70, doneta postolja za ograde, pokazuju objave na Fejsbuku neformalne grupe građana Savski nasip.

U Blok 45 jutros je stigao i gradski urbanista Marko Stojčić.

„Prošli put je iznosio neistine i obmanjivao narod, i sada očekujemo isto“, naveo je Savski nasip u objavi na Fejsbuku.

Kako su saopštili sinoć, između dve lokacije na Novom Beogradu, na okretnici između bloka 70 i 70A i na okretnici bloka 45 istovarene su zaštitne gradilišne ograde, a prema tvrdnji Aleksandra Salapure iz neformalne grupe građana „Za naš kej“, to je urađeno kako bi se jutros nastavili radovi na kopanju Savskog nasipa.

Podsetimo, u martu su se građani danima okupljali i zatrpavali rupu koju su prethodno iskopali radnici Vodovoda i kanalizacije.

„Oni kopaju, mi zatrpavamo“, rekao je tada jedan od okupljenih građana reporteru Danasa.

Tih dana dolazilo je do brojnih neprijatnih situacija, pogotovo ako se uzme u obzir da je i žandarmerija bila angažovana da „štiti“ delove ograde koju su komunalni radnici dovozili na Savski nasip.

Podsećamo, članovi udruženja „Za naš kej“ predali su zahtev za ukidanje takozvane klauzule pravosnažnosti na rešenje o odobrenju radova na Savskom nasipu, koje je dobio grad Beograd.

Predstavnik udruženja Branislav Tomić rekao je za N1 da je Aleksandar Šapić tvrdio da je iskopavanje i radovi koji su nelegalno počeli 9. marta bili samo pripremni radovi i da im je svrha bila traženje ilegalnih creva koja su splavari postavili u poslednjih dvadesetak godina.

Pokazujući fotografiju na kojoj se vide radnici kako rupe zalivaju betonom Tomić je naveo:„Eto tako je pronašao ta creva i završio posao i zakopao rupe“.

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić izjavio je ranije da grad neće odustati od radova na Savskom nasipu, protiv čega su nedavno organizovani protesti na koje su pozvale opozicione stranke i udruženja građana.

Šapić je rekao da će tužiti sve one koji govore da vlast izvodi radove „da bi potopili Novi Beograd“, navodeći da su to „dezinformacije“ i da se širi „panika“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari