Građevinska dozvola za podzemnu garažu Studentski trg

Ostavite komentar


  1. A arheolosko nalazister ispod studentskog parka? To cemo da unistimo kao i Zrnov, kao i svu nasu istoriju?

  2. @saša
    Da li neko može da zamisli da bi se ispod parkova dvorca u Versaju mogla naći podzemna garaža? Ili ispod dvorca Belvedere…. To što nije moguće u civilizaciji moguće je u Begradu: tik uz dvor, ispod njegovog parka već su napravili garažu…e, kad su tu probili led, sad mogu bilo gde! Ps. Kada je rađena nova zgrada Filozofskog fakulteta pronađen je arheološki raritet…sada će potpuno biti uništen. Takođe, a jel tako i pored fakulteta u Kembridzu, Oksfordu, Prinstonu,… isto prave podzemne garaže? To je super uslov za učenje i rad (na Filozofskom, Filološkom, Matematičkom, Hemiskom,..i ostalim iz PMF)…Naravno da "krug dvojke" treba da bude turističko-kulturna meka (ali za nju nisu potrebna tolika parking mesta). Problem Bg je taj što su u krugu dvojke sve birokratsko zgrade (socijalno, penziono, bolnice, opšrine, sudovi, fakulteti, gimnazije…stanovanje) pa dnevno stotine hiljada ljudi tu mora da dolazi. Znači grad nije imao prirodnu evoluciju! 1900 je imao ispod 100 000 stanovnika. A sada oko 2 milona. Neplanski građne (jer smo stalno ratovali)…Sve više liči na grad favela.

  3. Natalija i Saša, znate li šta je važnije od istorijskog nasledja? Provizije! Ta podzemna garaža je Folićeva ideja i pitam se, kako se sa takvim idejama može diplomirati na Arhitekturi?

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 19. i 20. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Andrej Josifovski Pijanista, arhitekta i vizuelni umetnik

Danas čitam danas, da se ne bih osvrtao sutra.