Gradonačelnik Beograda: Situacija pod kontrolom 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić obišao je danas sa gradskim čelnicima rakovičko naselje Kijevo i naselje Stepojevac u Lazarevcu, koja su, usled jučerašnjih jakih kiša bila jedna od najugroženijih beogradskih naselja.

Tokom posete naselju Kijevo oni su obišli su Proletersku, Letićevu i okolne ulice naselja Kijevo i posetili domaćinstva Jovanović Dušana, Tomislava i Katarine Stoiljković i drugih stanovnika ovog naselja koji su pretrpeli štetu.

U Stepojevcu je poplavama oštećena 31 kuća, 39 ljudi evakuisano, a pored stambenih objekata napravljena je i velika šteta na poljoprivrednim usevima i putnoj infrastrukturi.

Vodeni talas je prošao i kroz Vrbovno, gde je oštećen Dom kulture, sportski centar i put u dužini od 1.800 metara.

Radojičić je istakao da je protekla noć bila teška, ali da je situacija pod kontrolom, da je mehanizacija na terenu i da građani ne moraju da brinu.

Imali smo dan u kome je palo jako puno kiše. Ima delova grada u kojima je palo više od 60 litara po metru kvadratnom, tako da je to za sve bila izazovna noć. Srećom, svuda se voda povukla i u ovom trenutku imamo situaciju potpuno pod kontrolom, rekao je Radojčić.

On je vao da su u Kijevu obišli 20 kuća koje su bile poplavljene, kao i u Stepojevcu.

Razgovarali smo sa građanima i sa njima se dogovorili i objasnili im da će uskoro na teren izaći komisije koje će popisati trenutno stanje i napraviti plan kako da se saniraju šteta i problemi koji su nastali, najavio je gradonačelnik.

On je podsetio da su u toku noći zasedali opštinski štabovi, a ekipe izlazile na teren i obilazile kritična mesta.

Jutros smo nastavili sa obilascima i sada smo se dogovorili da neka kritična mesta ponovo obiđemo. Najkritičnije je bilo u Kijevu, a obići ćemo i Lazarevac, Barajevo, Grocku i Obrenovac, rekao je Radojčić.

Gradonačelnik je izrazio optimizam jer su građani racionalno prihvatili da se zajednički napravi dogovor o daljim koracima prilikom sanacije štete.

Tokom dana, Radojičić će sa saradnicima obići i sve druge opštine u kojima je došlo do štete na objektima, kako bi se u što kraćem roku pomoglo ugroženim domaćinstvima. (kraj) sv 13:05

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari