Humanitarno putovanje za ugroženu decu 1

Prva grupa dece iz siromašnih porodica, iz ugroženih beogradskih naselja, njih 78, u nedelju kreću ka odmaralištu „Aleksandrovac” u Mitrovom Polju. Tu mogućnost obezbedio im je Crveni krst Beograd uz pomoć 6.256 domaćinstava koja su donirala novac.

Naime, Crveni krst Beograd i ove godine pokrenuo akciju „Pokažimo im šta znači ljubav”, kako bi zajedno sa građanima i kompanijama prikupio sredstva za realizaciju jednog od najplemenitijih socijalnih programa Crvenog krsta – „Oporavak socijalno ugrožene dece”.

Sredstva se prikupljaju za oporavak, prevoz, smeštaj i ishranu 160 dece koja će boraviti u dve smene u Mitrovom Polju, a decu uzrasta od 8 do 13 godina iz siromašnih porodica vode pet vaspitača, dve volonterke Crvenog krsta Zvezdara i lekarka. Oni će brinuti o njima i za njih organizovati zabavne i sportske programe. U okviru odmarališta su tereni za male sportove, tri terena za odbojku na pesku i bazen.

Deca će u Mitrovom Polju, koje se nalazi na nadmorskoj visini od 694 metara i koje je 250 kilometara udaljeno od Beograda, boraviti do 12. avgusta. Druga grupa dece boraviće u Mitrovom Polju od 12. do 19. avgusta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari