Iseljenje bez rešenja na ime vlasnika 1

Pokušaj prinudnog iseljenje Mirjane Ristić odvio se juče u ulici Zagrađe 2 na Mirijevu, nakon što su po sedmi put sudski izvršitelji sa policijom pokušali da je izbace iz stana, bez rešenja za iseljenje na njeno ime.

Iako Mirjana ima pravosnažnu presudu da je stan njen, juče su joj provalili u stan, ali je nakon više od sat i po vremena prinudni pokušaj iseljenja zaustavljen.

– Ja sam uknjiženi vlasnik stana i imam pravosnažnu presudu Prvog osnovnog suda da sam jedini vlasnik ovog stana, kako piše u dokumentu da sam isključivi nosilac prava svojine na stanu broj 7, odakle me iseljavaju a nemaju rešenje za to – kaže Mirjana.

Ristićeva ističe da sedam puta, koliko su dolazili da je iseljavaju nisu imali nalog za iseljenje na njeno ime. Ona i njen advokat su od sudije zahtevali nalog ali rešenje za iseljenje na njeno ime, ali nalog nije izdat. Problem je nastao u tome što je stan duplo prodat.

– Iseljavaju me zato što je žena Olivera Popović dobila presudu na Višem sudu kada je tužila nekog Dejana Ivanovića, koji je od nje uzeo kaparu od 750.000 dinara, dok zgrada nije postojala. Taj se ne pojavljuje nigde, ona ga je dobila na sudu i sa tom presudom potražuje stan od 27 kvadrata, dok moj ima 37, naglašava Ristićeva i dodaje da iseljavaju nekog ko ne postoji, takozvanog Dejana Ivanovića, uprkos tome što Ristićeva poseduje overenu dokumentaciju koja potvrđuje da je ona vlasnica stana.

– Ja sam kupila stan od uknjiženog vlasnika. Tužila sam ženu Oliveru Popović koja traži da se ovo izvršenje uradi i vlasnika od koga sam kupila stan. Žena koja gura ovo da me izbaci napolje se ne pojavljuje, a sudija je na osnovu njenih dokaza doneo presudu. Ja sam dokumentovala da sam ja isključivi nosilac prava svojine na stanu 7, ali sud me iseljava bez rešenja o iseljenju na moje ime.

Ristićeva navodi da je pisala Ministarstvu pravde, koje je tražilo odgovor od Suda, ali joj niko ništa nije odgovorio, sem da je sudija koji donosi takva rešenja samostalan.

– Došli su izvršitelji iz Prvog suda, policija, da me izbace, razvaljivali su vrata, a meni je jedini spas da to odložim, kaže Mirjana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari