Istražujemo - Koliko košta selidba u Beogradu? 1Foto: Ajkula selidbe

Kada dođe vreme za preseljenje, nekada je nemoguće organizovati sve samostalno i potrebna je dodatna pomoć profesionalaca. Konkurencija firmi koje se bave selidbama u Beogradu je velika, a mnoge od njih nude različite usluge i povoljnosti kada je u pitanju sam proces. Ipak, ono što sve potencijalne klijente najviše interesuje jeste cena selidbe, koja često može i da varira.

Osim što cena selidbe u Beogradu umnogome može da odredi da li će neko odabrati baš određenu agenciju za selidbe ili ne, ona često može biti i pokazatelj kvaliteta rada firme. Naime, ukoliko neka agencija ima cene veće u odnosu na prosek, to može da pokazuje da se njen kvalitet ističe u odnosu na druge agencije. Ipak, potrebno je znati da ovo nije uvek slučaj, te da postoje različiti detalji koji utiču na formiranje konačne cene i ponude.

Od čega zavisi formiranje konačne cene selidbe?

Kao što je već navedeno, na formiranje cene utiču različiti faktori, te je nemoguće odrediti je samo na osnovu jednog uslova ili ponude. Zbog različitih opcija koje postoje i mnogih faktora koje utiču, na skoro svim sajtovima za agencije za selidbe gotovo je nemoguće pronaći konkretne cene. Osim toga, treba znati da će selidbe Beograd uglavnom biti za nijansu skuplje od ponuda agencija na periferiji, budući da se radi o srpskoj prestonici gde su cene uvek jače.

Mnoge agencije za selidbe trudiće se da svojim klijentima obezbede što povoljnije selidbe i što kvalitetnije ponude kako bi zadržali njihovo poverenje na duge staze. Konačna cena se formira prevashodno u zavisnosti od specifičnosti posla za koji želite da angažujete agenciju. Primera radi, ukoliko se radi o preseljenju manjih stanova u Beogradu, tada su obično u pitanju jeftine selidbe po sasvim povoljnoj ceni, budući da one ne oduzimaju mnogo vremena i ne zahtevaju veću radnu snagu.

Sa druge strane, ukoliko se radi o preseljenju velikih kuća ili čak kompanija, tada će i sam proces selidbe biti skuplji, budući da će agencija biti primorana da koristi veći broj vozila i veliki broj radnika. Svakako, za konkretne cene i informacije o čitavom toku procesa najbolja opcija jeste da kontaktirate željenu agenciju, kako biste dobili što detaljnije i tačnije informacije.

Na formiranje konačne cene kada su u pitanju selidbe mogu još da utiču i razdaljina između lokacija između kojih se vrši preseljenje ili pak transport. Pored toga, na cenu utiču i spratnost i omogućeni pristup lokacijama, količina i veličina stvari koje se prenose ili transportuju, broj potrebnih radnika za selidbe, da li je za selidbu potrebno korišćenje kamiona ili kombija, da li je potrebna montaža ili demontaža nameštaja i mnogi drugi faktori. Isto tako, cenu mogu da formiraju i specijalni zahtevi koje vi imate, a tiču se samog preseljenja, transporta i montiranja nameštaja.

Kako se kreću cene selidbe u Beogradu?

Iako cenu selidbe u glavnom gradu nije moguće tek tako formirati, postoje neke okvirne cifre oko kojih se uglavnom kreću sve agencije. Takođe, cene se mogu tako što se zajedno posmatraju pređeni kilometri vozila, kao i veličina vozila koja se koristi za te potrebe. Kada je u pitanju kombi prevoz, u gradu cena može da se kreće oko 2.500 RSD, s tim što cena raste ukoliko postoje neki otežani uslovi, kao što su nošenje nameštaja na neki sprat, prilaz objektu, postojanje lifta i slično.

Kada je u pitanju kamionski prevoz, on je po pravilu skuplji od kombi prevoza budući da se radi o većem i glomaznijem vozilu. Cena kamionskog prevoza može da ide i preko 5.000 RSD, a sve u zavisnosti od uslove koje imaju radnici. Kada se na sve ovo doda i radna snaga, cena po jednom radniku za kombi prevoz može da ide od 1.500 do 3.000 RSD, dok se cena po jednom radniku za kamionski prevoz kreće od 2.500 RSD pa na više.

Cena montaže i demontaže različitog nameštaja takođe zavisi od same vrste, zahtevnosti i vremenskog okvira u kome bi se ta radnja izvršila. Tako cena montaže ili demontaže kreveta može da ide i do 1.000 RSD, dok se za ormare cena kreće i do 2.000 RSD. U zavisnosti od dogovora i ponude same agencije, moguće je tražiti demontažu i mnogih drugih vrsta nameštaja.

Iako danas postoji mišljenje da su cene selidbe u Beogradu skuplje nego što se to očekuje, itekako je moguće pronaći firmu koja je uskladila kvalitet i cenu. Ukoliko planirate preseljenje ili samo transport nekih stvari i nameštaja, najbolja opcija bi bila da redovno pratite oglase i kretanje cena agencija za selidbe, kako biste na najlakši način izabrali onu koja vama najviše odgovara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari