Poslednji objekat na prostoru gde će se graditi prve dve stambene kule u okviru projekta „Beograd na vodi“ uklonjen je juče, a kako je najavio gradonačelnik Siniša Mali, najkasnije 25. septembra biće postavljen i kamen temeljac.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Od 1. avgusta prošle godine do danas na tom prostoru srušeno je ukupno 233 objekta.

“ Rušenje i ove poslednje zgrade je preduslov da se počne s izgradnjom prve dve stambene kule, to jest sa formalnim početkom projekta „Beograd na vodi“. Najkasnije 25. septembra će krenuti izgradnja za dve stambene kule. U prethodnih godinu dana raseljene su 94 familije, uklonjeno je 15 kilometara pruge, kao i 54 plovila- kazao je Mali.

On je dodao da, bez obzira na to što je početak radova u septembru, sada se radi na potpunoj rekonstrukciji obaloutvrde u dužini od 250 metara, kao i potpunoj rekonstrukciji Hercegovačke ulice.

– Ta ulica će dobiti potpuno novi izgled, sa novim trotoarima i novom kanalizacijom. Završetak radova se očekuje do 9. septembra, a prema rečima izvođača radova, možda i ranije. Savska promenda će biti potpuno uređena, završetak ovog dela se očekuje 21. septembra, a nakon toga nastavljamo radove na celokupnoj promenadi. Radove na obaloutvrdi ćemo po završetku prvih 250 metara nastaviti do kraja, što je oko dva i po kilometra. Ovo je trenutak kada napori koje smo poslednjih godinu dana uložili u čišćenje ove lokacije, daju rezultat “ istakao je Mali.

On je naveo da je sa svim porodicama koje su živele na tom prostoru postignut dogovor.

“ LJudi su zadovoljni, a sa tom strategijom nastavljamo i dalje. Na prostoru gde će se izvoditi radovi druge faze projekta „Beograd na vodi“, sada ima 132 porodice, za 27 porodica smo već našli rešenje, a u narednim mesecima naći ćemo rešenje i za ostale “ zaključio je Mali.

Direktor „Beograda na vodi“ Nikola Nedeljković rekao je da će na tom prostoru biti dve stambene kula sa ukupno 68.000 kvadratnih metara, što je oko 300 stambenih jedinica.

“ U toku je proces tendera za izvođače radova, te očekujemo da će se srpska industrija angažovati oko izvođenja radova na ovom velikom projektu. Imamo veliku bazu potencijalnih kupaca i zadovoljni smo dosadašnjim odzivom “ naveo je Nedeljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari