Izmene u centru Beograda, na Trgu Republike do juna bez trolejbusa i autobusa (FOTO)

Ostavite komentar


  1. Ova bagra jednostavno gura grad Beograd i zemlju Srbiju u propast. To je jednostavno tako.
    Jedino kuka i motika mogu da im stanu na kraj.

    Poštovanje Redakciji Danasa.

    1. Bagra, nego šta. Kukom i motikom., a onda lopatom u vreće – i na istorijsko smeće! Pa nek tamo recikliraju i prepravljaju u nedogled

  2. To je samo jedan problem. Kako stići do N.Beograda na posao sa Dorćola kad je sve blokirano.

  3. Ako ovoj bandi nesposobnoj za sve osim za pljačku ne stanemo na put, jednostavno će nas sve poubijati i oteti imovinu. Na stranu što apsolutno uništili i Beograd i Srbiju!!!!!

  4. Jedan od razloga „radova“ u centralnim ulicama je kontrolisanje protesta I okupljanja. Isto ko sa trgom Republike. Nema sta, majstorski SNS to radi. Ovo je samo jos jedna potvrda protiv kakve ozbiljne propagandne masinerije se protestuje. Ozbiljne ekipe podrzavaju ove pajace na vlasti.

  5. Neki su prespavali beogradske izbore.. Stižu čestitke na tome..

    U međuvremenu ukinuta Glavna źeleznička, monstrum zvani ‘ BGD na vodi’ raste , saobraćaj u kolapsu, smeće na sve strane , zidaju i nadziđuju gde im padne na pamet, parkirana vozila po trotoarima .. To ste birali.

  6. Jednim udarcem dve muve se ubijaju. Vucic zatvaranjem Trga republike sprecava reprizu DEVETOG MARTA, ali istovremno iz gradskog budzeta presipa u dzep svog patrona Olega Deripaske, jer ce radove izvoditi austrijski STRABAG, gde je on sve do decembra 2017. godine bio formalni vlasnik 33 odsto kapitala, a otada je takodje vlasnik samo preko posrednika.
    Ceh ce naravno platiti opozicija i obicni gradjani, jer ce moratiu sirokom luku da zaobilaze vuciceve rovove i barikade. Kao da smo u ratu. Kad zatreba Vucicu ima da se iskopa ceo Beograd, sta ga briga za saobracaj, covek brani presto.

  7. Da li je moguće da rekonstrukcija Trga traje 410 dana?Moguće je ako na gradilištu vidite DVA radnika da nešto rade.

  8. Po nekim istorijskim podacima, nekadašnju tvrdjavu Singidunum, osnovali su Skordisci, keltsko-galsko pleme koje se tu, u IV veku pre n.e. naselilo. Rimski konzul Lucije Scipion, uništio ih je 83.godine pre n.e.
    Ovi drugi nisu došli već smo ih pustili da dodju.I tako, ovi moderni legionari ubijaju deset Zmajevih godina u Beogradu,osam Sterijinih godina, 25 Sremčevih godina, četiri Dositejeve godine. Pobili su sve fišegdžije i palilulske špitalje, fenjerdžije,patroldžije,sakadžije beogradske,furundžije,simidžije,pekare i sakadžije, potopili prvi parni brod „Deligrad“. Precrtali Janka Veselinovića i Leona Koena, Kočićevo školovanje i skulpture Djordja Jovanovića i Simeona Roksandića.
    Da bar mogu da pronadjem ono kafanče “ Kod Ginića“, pa da se ljudski naljoskam. Pa da u mislima sagradim novi „Deligrad“ i zapevam stihove Ljube Nenadovića: “ Deligrade, Deligrade/ što niz Dunav ploviš/i nekile naše goste/iz premile zemlje nosiš. Plovi brzo, plovi brzo/ do u Crno ladno more/i tamo ih sve stovari/ s talasima nek se bore.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. avgust 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.