Skela sa hotela Splendid u Ulici Dragoslava Jovanovića srušila se preksinoć zbog toga što je bila prebukirana nepropustljivim platnom koje je jakom olujnom vetru poslužilo kao veliko jedro. Iz ovog razloga skela je ispala iz „ležišta“ i prilikom pada oštetila jedan automobil Skupštine grada – rekao je za Danas Sibin Obradović iz Inspektorata rada Ministarstva rada i socijalne politike.

On je dodao da je istraga povodom ovog događaja još u toku i da će uskoro biti poznato da li su ispoštovani svi propisi prilikom pravilnog postavljanja skele.

Inače, građani prestonice svedoci su da pojedine skele u gradu stoje i više od deset godina, neke i na veoma prometnijim mestima. Prema Obradovićevim rečima, Inspekcija rada intenzivno tokom cele godine obilazi sva gradilišta. Nakon svake oluje ili jačeg vetra inspektori odmah izlaze na teren kako bi utvrdili da li su bezbedna sva riskantna gradilišta, kojih u Beogradu ima oko 300, što je skoro trećina ukupnog broja gradilišta.

Da podsetimo, skela sa hotela Splendid, visine oko 25 metara, prilikom pada oštetila je službeni automobil Skupštine grada Beograda. Škoda oktavija, koja je bila parkirana ispred Starog dvora, ujedno je i jedina „žrtva“ preksinoćne oluje.

Izvor blizak vlasniku hotela rekao je da isključuje mogućnost da je skela bila nepravilno postavljena jer „poznaje izvođače radova i zaposlene na renoviranju fasade“. Crnogorski biznismen Veselin Rutovićje u martu ove godine kupio hotel Splendid i započeo veliki projekat renoviranja za koji je zadužena firma „Elit gradnja“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari