JP "Putevi Beograda": Podzemni prolaz kod hotela Balkan ponovo u funkciji, podnete krivične prijave protiv NN lica 1Foto: Beoinfo

Iz Javnog preduzeća „Putevi Beograda” reagovali su danas povodom, kako kažu, netačnih iiformacija koje su objavili pojedini mediji u vezi sa funkcionisanjem podzemnog prolaza kod hotela Blakan, navodeći da je ulaz u ovaj podzemni prolaz kompletno rekonstruisan posle 50 godina korišćenja.

Ugrađene su nove pokretne stepenice i nova podizna rampa za osobe sa invaliditetom, zamenjene su mermerne obloge na zidovima i mermerne ploče na stepeništu, postavljena je nova čelična konstrukcija nadstrešnice sa novim staklima i plafonom, ugrađena je LED rasveta, obnovljena je hidroizolacija i elektroinstalacija, postavljeni su novi oluci i odvodne rešetke.

Kako su naveli iz ovog preduzeća ulaz u podzemni prolaz kod hotela Balkan građani su počeli da koriste u petak 10. juna u jutarnjim satima. Međutim tokom petka i subote (10 -11 juna.):

– Pokretne stepenice su nekoliko puta bezrazložno isključivane preko sigurnosnog prekidača od strane NN lica. Svako pokretanje zahteva dolazak ekipe za održavanje;

– Pored toga, njihov rad bio je onemogućen ubacivanjem metalnih predmeta (šrafova) u gazišta eskalatora, takođe od strane NN lica;

– Pokušano je vađenje LED sijalica iz plafona nadstrešnice;

– Na ogradi pokretnih stepenica ispisan je grafit, navodi se u saopštenju.

Eskalator je u međuvremenu popravljen i normalno funkcioniše, a grafit je uklonjen. Vrednost eskalatora je oko 60.000 evra, a protiv NN lica biće podneta krivična prijava.

Iz ovog preduzeća su takođe podsetili da je tokom aprila i maja 2022. godine oštećeno šest stakala na ulazima u pešački podzemni prolaz u Jurija Gagarina (kod Tržnog centra Piramida) i izvađeni su komandni paneli iz podiznih platformi za osobe za invaliditetom. Protiv NN lica podneta je krivična prijava. Nastalu štetu od preko milion dinara sanirala je kompanija DPC kao privatni partner u okviru javno-privatnog parnerstva sa JP „Putevi Beograda”. Podzemni prolaz u Jurija Gagarina kompletno je rekonstruisan 2020. godine, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari