Kako proveriti kada autobus stiže na stanicu, dok ne bude aktivna nova aplikacija? 1foto Miroslav Dragojević Danas

U prethodnom periodu nastupile su brojne izmene kada je u pitanju gradski prevoz u Beogradu. Osim što se promenio sistem naplate karata, raskid ugovora sa firmom Kentkart značio je i gašenje opcije provere kada određeni autobus stiže na stanicu.

Veliki broj građana i dan-danas nastavlja da kuca *011* pa broj stanice kako bi saznao kada će linija koju čekaju biti na njihovoj lokaciji, ne znajući da to više ne funkcioniše (iako se naplaćuje).

Drugi, pak, smišljaju različite načine da se našale sa novonastalom situacijom, stavljajući gajbu sa pasuljem na stanicu, da putnici bace pasulj i „saznaju“.

Ipak, Gugl mape i dalje funkcionišu. Naime, da biste proverili kada autobus stiže, neophodno je da upalite lokaciju, otvorite Gugl mape, i kliknete plavi kvadratić na kom se nalazi autobus.

Tada će vam se otvoriti lista u kojoj piše ime stanice, ali i spisak autobuskih linija koje na nju staju, kao i minuti za koliko bi trebalo da se svaka od njih nađe na toj destinaciji.

Kako proveriti kada autobus stiže na stanicu, dok ne bude aktivna nova aplikacija? 2
Foto: Screenshot

Iako moža ne daje informacije u minut, Gugl mape mogu biti prelazno rešenje dok građanima ne bude dostupna aplikacija za praćenje prevoza koju je najavio gradonačelnik Aleksandar Šapić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari