Kako se voziš,a ne znaš srpski?

* Komunalni policajac nema pravo da bez odobrenja ustupi lične podatke građanina kontroloru privatne firme * Isključivo policija ima pravo da zadrži neku osobu
Na stanici kod tržnog centra Ušće nova neprijatna scena Bus plus kontrolora i stranog državljanina

Ostavite komentar


  1. Deo nase populacije je obicna neobrazovana i nevaspitana stoka, bez zelje da vredjam stoku. Otuda i takvo ponasanje

  2. Uglavnom maltretiraju nemoćne osobe, žene i devojke. Tamo gde osete da mogu tu su silnici, drugim rečima obični bednici. Ne znam baš kako bi se proveli i gde bi završili da pitaju nekog sportistu za legitimaciju. Hahaha… Možda bi neko od njih zaradio invalidsku. Ahahaha…

  3. Tako su izmaltretirali moju sestru koja već godinama živi u Francuskoj i to zbog toga što aparat nije radio u trenutku kada je ušla i nije mogla da validira kartu. Iako su im drugi putnici govorili šta se desilo, oni nisu hteli da ih saslušaju već su je izveli napolje. Uzeli joj kartu i pasoš, preteći da neće da joj ga vrate dok im ne plati, da će zvati policiju, sve vreme je kinjeći na sličan način kao u ovom tekstu. POsle nekog vremena su joj vratile pasoš, kad su videle da se žena trese i da bi situacija mogla da postane jako ozbiljna. U pitanju su kontrolorke koje rade na tramvaju broj 2, na potezu od Pravnog do Slavije. Sestra umalo nije doživela nervni slom jer je inače slabog zdravlja. Nagovarali smo je da se obrati francuskoj ambasadi, ali ona je odustala od toga, želeći da sve to što pre zaboravi. Sreća što ja nisam bio tamo jer bi bilo još dana žalosti po Srbiji.

  4. svaki dan skoro, čitamo o nekom nasilju Komunalne policij. pa našta ovo više liči? dokle će to trajati? zaustavite ih više! ko ovo toleriše?! samo čekam da pročitam da su maltretirali neko dete. ježim se od te pomisli.

  5. Baš juče sam i ja imala neprijatnu situaciju sa kontrolom. "Gospođa kontrolorka", mi je prvo pretila policijom, pa kaznama da je ometam na vršenju dužnosti, pa je čak i povisila ton na mene, jer nisam imala kartu. A dvojici muškaraca iza mene nije rekla ništa, valjda je njima dozvoljeno da se voze bez karte ili samo njima ne sme da podvikne, preti i unosi se u lice. Poslala sam mejl BusPlus-u, zatržaila sam njihov pravilnik o radu, odgovor verovatno neću dobiti. Prilikom obuke tih "čuvara plaćanja karata", trebalo bi da ih prvo upoznaju sa osnovnim vaspitanjem, pošto ga većina njih ne poseduje. Onda i sa njihovim pravilnikom o radu, nije na odmet.

  6. Evropske vrednosti na delu, ne razumem čemu negodovanje na račun komunalne policije i privatnih izvršitelja? Zaboravljate da ne živimo više u samoupravnom socijalizmu.

  7. 27.juna Na liniji 39 na kumodrazu usao sam u autobus i pruzio 200 din.soferu te zatrazio kartu. Rekao mi je da karata nema. Ostao sam u autobusu sa namjerom da je kupim pri izlasku na slaviji. U medjuvrmenu je usla kontrola kojoj sam objasnio situaciju, ali su mi svejedno naplatili kaznu u iznosu od 2000 dinara koju sam bez protesta platio i pruzio pasos na uvid. Nekoliki putnika je govorilo da nemaju pravo na to jer je sofer duzan da mi proda kartu. Kontrola nije provjerila da li sofer ima karata kod sebe.
    Trazio sam mailom od bus plusa informaciju da li imam pravo na povrat novca, da pregledaju kameru gdje se vidi da sam pruzao novac soferu i vidi da nisam imao namjeru da se vozim besplatno bego sam bio onemogucen kupiti kartu. Nisam bio upoznat da se koristi bus plus jer nisam iz srbije. Na sljedwcw tri trafike nisam uspio kupiti kartu jer ih nema, prodaje se samo bus plus.odgovorili su mi da sam duzan imati kartu i da nemam pravo na povrat.

  8. Svako moze da zatrazi licnu kartu, pa i komunalni policajci. Ali njima sme da se odbije zahtev, a obicnoj policiji ne sme. Cesta zabluda je da samo policija sme da trazi licnu kartu.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Slobodan Georgiev, novinar

Danas čitam od prvog broja. Kada se pojavio ’97. posle protesta izgledao je kao nešto što nam treba i ostao je tu sve ove godine.