Kolektivno venčanje za 110 mladenaca u nedelju ispred Starog dvora 1Foto: kolektivnovencanje.com

Kolektivno venčanje, na kome će subdonosno „da“ izgovoriti 110 mladenaca, biće održano u nedelju, 22. maja, na platou ispred Starog dvora, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare.

Zamenik gradonačelnika i predsednik Organizacionog odbora „Kolektivnog venčanja“ Andreja Mladenović rekao je da je kolektivno venčanje divna manifestacija koja se već 18 godina održava u glavnom gradu i koja je postala sinonim Beograda, ali i meseca maja.

Kolektivno venčanje je prvi put organizovano 1999. godine i postalo je divna tradicija. Veliki broj parova se dosad venčao na ovakav način. Grad Beograd je obezbedio besplatno venčanje za sve parove i nadam se da ćemo biti dobri domaćini mladencima iz Beograda i cele Srbije. Ovo je manifestacija cele Srbije jer veliki broj parova dolazi iz različitih gradova i opština, pa i iz inostranstva – istakao je Mladenović.

Direktor „Kolektivnog venčanja“ Tivi Melčev naveo je da se do sada na ovaj način venčalo više od 3.500 parova.

Mi već 18 godina pružamo značajnu podršku onima koji odluče da stupe u brak na kolektivnom venčanju. Skupština Beograda je od početka ove manifestacije njen pokrovitelj, a RTS i Studio B je direktno prenose – naglasio je Melčev.

Prema njegovim rečima, JP „Pošta Srbije“ će ove, ali i narednih godina, zaposliti jedan par mladenaca u nekoj od svojih filijla, s obzirom na to da je 60 odsto onih koji će se u nedelju venčati nezaposleno, a 16 parova očekuje prinovu.

Kolektivni venčanje je neprofitna manifestacija, koja propagira bračnu zajednicu kao jednu od najviših društvenih vrednosti i pruža pomoć mladima koji tek stupaju u brak.

Konferenciji su prisustvovale i zamenica direktora Studija B Irina Veljković i članica Organizacionog odbora Nada Macura.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari