Kome smeta, a kome treba jarbol? 1

Izgradnja velikog jarbola koji će nositi zastavu Srbije, i postati “novo obležje Beograda”, po mišljenju gradonačelnika “doprinosi potvrdi nacionalnog identiteta” a za opoziciju je “puka pljačka građana”.

Ova stavka u budžetu, koja podrazumeva izgradnju jednog stuba od 120 metara i devet manjih od 30 metara na ulazima u grad, ukupne vrednosti preko 300 miliona dinara, jedan je od projekata koji je izazvao dosta kritike građana i oštru polemiku među odbornicima na jučerašnjoj sednici Skupštine grada.

Najavljujući rebalans budžeta i “projekte za razvoj grada”, među kojima su i jarboli, gradonačelnik Siniša Mali pohvalio se i da će višak u budžetu “dati onima kojima je to najpotrebnije”. Na pitanje koje mu je zatim upućeno – kome su najpotrebniji jarboli – Mali odgovara zamenom teza i kontrapitanjem – “Kome smeta da se srpska trobojka vijori nad Beogradom?“. Uz to je dao i objašnjenje da će jarbol doprineti kako “potvrdi nacionalnog identiteta” tako i atrakcijama grada koje aktuelna vlast želi da ostavi za sobom.

– Ulažemo u ono na šta ćemo, ja smatram, biti ponosni kada ostane iza nas. To će biti još jedan projekat kao što je fontana, po kome će se Beograd prepoznavati i biti ponos građana. Smatramo da je to interes grada – naglasio je Mali. Među onima koji to smatraju je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao jedan od inicijatora ideje za izgradnju jarbola, rekao je Mali. On je podvukao i da novaca ima dovoljno kao i da se ulaže u sve ostale sektore.

Da ova i sve druge odluke koje SNS donosi u gradu više nemaju podršku građana, smatra Balša Božović, odbornik Demokratske stranke, koji ističe da je projekat jarbola “jedini” kapitalni projekat koji predstavlja “dramatičnu pljačku” grada pred izbore.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari