Kome smeta, a kome treba jarbol?

Ostavite komentar


  1. Потврда националног идентитета су језик, историја, култура, обичаји, знање итд, застава да, али јарбол не. Јадно је и недостојно објашњење "потребе" да се застава подигне на ту висину, а исто важи и за ону несрећну фонтану: "Тако је и у другим градовимa/државама". Или у Европи. И ту мисао сви непрестано понављају када се ради и о другим, важнијим стварима. Наравно, не кад је реч и платама и стандарду. Мегаломанија и новчана уградња.

  2. Stavite sto veci jarbol da se zna ko upravlja beogradskim pasalukom. Sirite se i jos neki grad pretvorite u opstinu da ne morate da izdvajate kintu za gradove. Gradite i rusite na munte ali ne zaboravite da medijski mrak i zenino cutanje mora da se plati neked i iz svog dzepa a to ima da vas kosta vise od tog vaseg jarbola tj. ko od Malog kajgana.

Ostavite komentar


Beograd

Nauka i umetnost u Botaničkoj bašti "Jevremovac": Deveto izdanje art+science festivala 8

Nauka i umetnost u Botaničkoj bašti „Jevremovac“: Deveto izdanje art+science festivala

Ovogodišnji art+science festival održaće se od 25. septembra do 31. oktobra, u jedinstvenom ambijentu Botaničke bašte „Jevremovac“. Tematski fokusiran na uticaj čoveka i tehnologije na prirodu i biodiverzitet, deveti po redu program istražuje njihovu međusobnu dinamiku, odnose i posledice. Odabrani umetnici iz Srbije, Italije i Velike Britanije predstavljaju radove koji donose autentična tumačenja i prikaze povezanih tema kontekstualizovanih u okruženju beogradske Botaničke bašte.

Naslovna strana

Naslovna strana za 18. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Cetković - E-play

Dnevnu novinu Danas jako cenim i poštujem pre svega zato što je jedna od retkih koja ima rubrku o kulturi i sceni.