U Domu omladine sinoć su uručena priznanja za najbolje projekte mladih u 2009. godini. Kristalna nagrada pripala je Fondu Dr Zoran Đinđić.

Nagrada je pripala projektu „Iskusiti Evropu mladi srpski profesionalci u Austriji – program stipendija“. Pored nagrade za najbolji projekat žiri je dodelio i dve prateće: Nagradu za najbolju projektnu ideju i Nagradu za najbolji komunikacioni pristup projektu.

Nagrada za najbolju projektnu ideju pripala je projektu „Fabrika ideja“ koji je realizovao Omladinski kulturni centar „Reformars“ iz Trstenika. Nagradu u iznosu od 150.000 dinara, koju je obezbedila opština Stari Grad, dodelila je predsednica ove opštine, Mirjana Božidarević, a nagradu je primio direktor „Reformarsa“ Mladen Lazarević. Nagrada za najbolji komunikacioni pristup projektu, po odluci žirija, pripala je projektu „Merlinka – Internacionalni festival queer filma“ organizacije GLIC – Gej Lezbejski Info Centar.

Dodelu Kristalne nagrade za 2009. godinu su podržali: Olof Palme International Center, Gradska opština Stari Grad, Berlitz, Agencija za saradnju sa nevladinim organizacijama i evropsku integraciju, Kancelarija za mlade Grada Beograda i Ministarstvo omaldine i sporta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari