U Obrenovcu su u toku pripremni radovi na izgradnji naselja u koje će biti preseljene porodice koje trenutno žive u staroj zgradi opštine. Predsednik ove gradske opštine Miroslav Čučković obišao je mesto na kom će se podići novo naselje i istakao da je taj teren do samo pre nekoliko meseci bio devastirano područje.


– Sada imamo jedan uređen prostor sa kompletnom infrastrukturom. Gradimo fekalnu i kišnu kanalizaciju, kao i vodovod i ovo naselje se neće razlikovati od drugih obrenovačkih naselja. Mislim da je značajno da se radovi obavljaju na svim lokacijama iz dana u dan, kako novozapočeti tako i oni u završnim fazama. Tako će biti do kraja građevinske sezone, a novina je da ćemo na nekim gradilištima uvesti i treću smenu, jer je potrebno da se neka gradilišta završe što pre – ističe Čučković.

On je najavio da će se radovi obavljati i tokom zime, a da je 5. oktobar rok za završetak radova na asfaltiranju i priključcima za novo naselje. Postupak javne nabavke za izgradnju kuća je u toku i nakon raseljavanja porodica iz stare opštine biće napravljen reprezentativan objekat.

Direktor Javnog preduzeća za izgradnju Obrenovca, Slobodan Molerović, naveo je da su radovi koji se trenutno izvode iz programa i sredstava koji su odobreni prošle godine.

– Deo Ulice Sveti Sava je već asfaltiran, sada asfaltiramo i deo Kolubarske ulice. Sredstva su jako skromna, ali pokušavamo tokom godine da ispratimo dinamiku. Počeli smo davno, ali evo danas završavamo. Nadam se da ćemo do kraja godine asfaltirati još nekoliko ulica u samom gradu. Što se tiče izgradnje naselja za raseljavanje lica iz zgrade stare opštine, javna nabavka je raspisana i do kraja avgusta ćemo imati izabranog izvođača radova – kaže Molerović.

On dodaje da će dinamika radova zavisiti od priliva sredstava i napominje da će izgradnjom ovog naselja stanovnici cele Kosovske ulice dobiti priliku da se priključe na kanalizacionu mrežu.

Smeštaj za 18 porodica

Pomoćnik predsednika opštine Obrenovac Ivan Vujić kaže da će nove zgrade biti izgrađene u Kosovskoj ulici, koja se nalazi u širem gradskom jezgru.

– Izgradićemo pet objekata čvrste građe, u koje ćemo smestiti 18 porodica iz stare opštine. Zgrada stare opštine je ruinirana, a neki ljudi tu žive i po 40 godina. Za te porodice biće izgrađena četiri jednosobna stana od 21 kvadrata i 14 jednoiposobnih stanova od 31 kvadrata. Uskoro ćemo započeti tender za izvođača radova, a sam početak izgradnje predviđa se za kraj godine – objašnjava Vujić. On ističe da zgrada stare opštine neće biti srušena, već rekonstruisana, i da će joj biti vraćen stari sjaj. A koja će joj biti namena još nisu odlučili, kako kaže, imaju dosta ideja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari