Izdavačka kuća Laguna sinoć je u beogradskom hotelu Balkan predstavila knjigu Tanje Janković „Devojka iz Bondstila“. O knjizi su govorili urednik lista Pres Veljko Lalić, državni sekretar Ministarstva za KiM Oliver Ivanović, direktor Lagune Dejan Papić i autorka, inače novanar B92.

Predstavljanju „Devojke iz Bondstila“ – priči o mladoj Srpkinji s juga centralne Srbije, koja kao prevodilac radi u međunarodnim misijama na KiM, prisutvovali su i ministar unutašnjih poslova Ivica Dačić i bivši komadant Žandarmerije Goarn Radosaljević Guri.

Na pitanje Danasa kako komentariše to što prisustvuje predstavljanju knjige o životu u Bondstilu kao predsednik stranke koja nosi politčiku odgovornost za uvođenje protektorata UN na KiM i sve što se potom tamo dogodilo, Dačić odgovara da je „Rezolucija 1244 SB UN bila rezultat rata, a gledano iz današnje perspektive svaki poltičar bi morao da vodi račina da ne dođe u takvu situaciju“. On napomnje da postoje i „situacije kada se nema izbora, a da je Rezolucija 1244, koju su neki smatrali kapitulacijom, sada slamka spasa za koju se KiM drži u sastavu Srbije, mada je Međunarodni sud pravde u Hagu tvdi da ona daje i osnov za proglašenje kosovske nezavisnosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari