Izgradnja najsavremenijog parkinga sa 315 mesta koji se nalazi uz Sportski centar „Milan Gale Muškatirović“ (nekadašnji „25. maj“), je završena. Na parkiralištu će se osim za automobile, naći i devet mesta za autobuse što će biti od velikog značaja za organizovan dolazak posetilaca.

Za parkiranje na novootvorenom parkiralištu vozači automobila će trebati da izdvoje 40 dinara po započetom času, dok će za autobuse svaki započeti čas parkiranja koštati 80 dinara. Mesečna karta za parkiranje koštaće 5.500 dinara, dok stanari zgrada za noćno parkiranje (od 17 do 8 časova) i praznikom treba da izdvoje 1.765 dinara.

– Nekadašnji „25. maj“ je jedno od najomiljenijih mesta Beograđana za odmor i razonodu, a ovim parkiralištem smo im omogućili da lako pronađu mesto za svoj automobil. Parkiralište je u potpunosti automatizovano što će omogućiti brz protok vozila, i to većza nešto više od 10 dana kada počne prvi ATP teniski turnir u Srbiji na obližnjim terenima. Parkiralište će se koristiti i za potrebe Univerzijade, a koristi od njega imaće i stanari okolnih zgrada koji će bezbrižno moći da ostavljaju svoja vozila – rekao je prilikom jučerašnjeg obilaska parkirališta Boban Kovačević, generalni direktor Parking servisa.

Kako najavljuju iz tog preduzeća, bolje uslove za parkiranje dobiće i posetioci Ade Ciganlije, naročito gosti kafića sa Makiške strane. Naime, dužstarog Obrenovačkog puta gde su vozači do sada nebezbedno parkirali automobile sade će biti uređeno oko 380 parking mesta. Većse postavlja i ulično osvetljenje budući da se tu automobili uglavnom parkiraju noću.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari