Visok vodostaj Dunava glavni je krivac što i ovog leta popularna zemunska plaža Lido nije uspela da ispuni uslove koje treba da ima gradska plaža.


– Vodostaj Dunava tokom čitavog jula bio je veoma veliki pa nije bilo govora o postavljanju pontonskog mosta. Plaža je bila poplavljena sve vreme pa ništa od planiranih projekata nismo uspeli da realizujemo – kaže za Danas Dušan Zrnić, domaćin Lida, kojeg je imenovao JP Poslovni prostor iz Zemuna.

Da podsetimo, ovo javno preduzeće najavilo je uvođenje pijaće vode i agregata za struju, bolje higijenske uslove, spasioce, radnike obezbeđenja kao i lekare koji bi brinuli o kupačima. U planu je bio i niz dešavanja za ovo leto kao i programi koji bi animirali najmlađe posetioce poznate zemunske plaže Lido.

– Prelazna vlast je vojsci platila dug od skoro četiri miliona dinara, čak je u opciji bilo i postavljanje sasvim novog pontonskog mosta, ali nivo vode je opao tek početkom avgusta pa nije bilo računa plaćati tako visoku cenu za samo mesec dana, koliko bi most mogao tu da ostane – kaže Zrnić.

U JP Poslovni prostor Zemun nadaju se da će sledeće leto biti zahvalnije za priređivanje raznih manifestacija kao i da će najzad uspeti da Lidu vrate stari sjaj.

 

Prevoz do ostrva 100 dinara

Zaljubljenici u Lido koji imaju sopstvene čamce, i ove godine su uživali na ovoj peščanoj plaži koja nije ostala bez gostiju iako na njoj nema ni struje ni vode, kao ni kioska za hranu. Takođe, prevoz do ostrva radi i košta oko 100 dinara, zavisno od prevoznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari