Jedan od najposećenijih pivsko-muzičkih festivala u Istočnoj Evropi, 13. „Beogradski Beer Fest“ počeo je sinoć na Ušću nastupima bendova Šinobusi, Cotton Pickers i Nikole Vranjkovića. LJubitelje piva i muzike nije omela kiša koja je padala cele večeri, pa će, po svemu sudeći, broj posetilaca i ove godine dostići broj od 700.000, kako su organizatori prognozirali.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Iako je kiša tokom večeri bivala sve upornija, na Ušću se okupljalo sve više ljudi, da otprati nastup prvog gosta iz regiona, Neno Belana sa bendom Fiumens.

Oblake je nastavila da rasteruje legendarna „Riblja čorba“, a frontmen grupe Bora Đorđević pozdravio je publiku rečima „Dobro veče Beograde, dobro veče Srbijo, dobro veče Evropo u koju nikad nećemo ući“. Uprkos vremenu, Bora je zapevao „Toplu letnju kišu“, a zatim ređao hitove „Ja ću da pevam“, „Ja ratujem sam“, „Dva dinara druže“, „Poslednja pesma o tebi“, „Radiću šta god hoću“.

Nakon domaćeg zvuka, posetioci su uživali u dva sata elektronskog spektakla, koji je priredio DJ Roger Sanchez.

Večeras na Ušću posetioce očekuju Darko Rundek i Cargo Trio Band, i bendovi Babe, Bad Copy i Who See.

Svih pet festivalskih dana ulaz će biti besplatan. Posetioci će biti u prilici da probaju oko 400 vrsta napitka od hmelja, od oko 200 proizvođača.

Od ove godine, muzički program je skraćen, sinoć su koncerti trajali do jedan sat posle ponoći, večeras i u nedelju će trajati do ponoći, a u petak i subotu do dva sata izjutra. Svi posetioci mogu i duže da ostanu na festivalu, ali će muzika biti tiša za oko trideset odsto.

U okviru akcije „Društvo, ko vozi kući“, i ove godine je za sve posetioce Beer Fest-a organizovan besplatan prevoz svih pet dana trajanja festivala, na četiri linije koje su produžene u odnosu na prethodne godine. Sa polascima na svakih pola sata, autobusi će prevoziti posetioce u periodu od 19 i 30 do 02 i 30 sata. Prevoz je besplatan u oba smera, a stajališta će biti na sledećim ključnim tačkama: linija 1 – Ušće do Trga Republike, linija 2 – Ušće preko Glavne železničke stanice i Sajma do Bioskopa Šumadija, linija 3 – Ušće preko GO Novi Beograd do TC Piramida, i linija 4 – Ušće preko Studentskog grada i Zemunske bolnice do Keja oslobođenja.

Sve informacije vezane za sadržaj programa festivala, izmene linija javnog prevoza ili besplatne autobuske linije građani mogu dobiti pozivanjem broja „Beokom servisa“ 0800-11-00-11(besplatan broj za pozive iz fiksne mreže Telekoma) ili na 011/3090-007 (za pozive iz ostalih fiksnih i mobilnih mreža).

Zatvoren saobraćaj

U toku pet dana održavanja festivala od 18 do 4 sata za saobraćaj će biti zatvorene ulice Ušće, na delu od Poslovnog centra „Ušće“ do Bulevara Nikole Tesle uključujući i deo pored Dunava, zatim Bulevar Nikole Tesle, na delu od Bulevara Mihajla Pupina do Trešnjinog cveta. Takođe, vlasnici vozila koja su parkirana na prostoru Ulice ušće u zoni šetališta, u ovom periodu treba da uklone svoja vozila.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari