Mali: Ambasador Norveške počasni građanin 1Foto: BeoInfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali sastao se danas sa ambasadorom Norveške u Srbiji Arne Sanesom Bjernstadom i najavio da će mu u septembru biti uručena Povelja počasnog građananina, jer Grad želi da se oduži Norveškoj na velikoj pomoći nakon poplava u maju 2014. i da dodatno učvrsti odličnu saradnju i prijateljstvo.

Zato će, na inicijativu premijera Aleksandra Vučića, Bjernstad na sednici Skupštine grada u septembru biti predložen za počasnog građanina Beograda, rekao je Mali, dok je istakao da mu je čast da ponese to priznanje, saopšeno je iz gradske uprave.

Mali je istakao da Srbija i Norveška imaju tradicionalno prijateljske odnose, koji će sada biti i dodatno učvršćeni, kao i da je ovo način da se zahvalimo prijateljima koji su najviše pomogli Beogradu i Srbiji nakon majskih poplava.

Prijatelji se poznaju u nevolji, a da je Norveška uvek bila uz našu zemlju kada joj je to najpotrebnije, rekao je Mali i istakao da mnoge škole, vrtići i zdravstvene ustanove danas izgledaju bolje i lepše nego pre poplava, zahvaljujući Norveškoj.

Kraljevina Norveška podržala je sanaciju predškolskih i školskih ustanova, ustanova zdravstvene zaštite i ustanova kulture u deset opština u Srbiji, od čega je najveći deo sredstava bio usmeren na opštinu Obrenovac. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari