Mali: Novi bulevar dobija ime po herojima sa Košara

Građani izglasali naziv za bulevar koji spaja Tošin bunar i Most na Adi

Ostavite komentar


  1. Imam utisak da je Srbija dugo ćutala i da se skoro pa stidela junaka bitke na Košarama. Nadam se da se spomenikom,spomenicom i ovim bulevarom ta nepravda polako ispravlja.

  2. Lepo sto ih nisu zaboravili i ovo je jedan od nacina da im izrazimo zahvalnost. Pocelo je otkrivanje biste Tiboru Cerni u Debeljaci u junu, pa odlikovanje tih momaka i sada bulevar.

  3. Može samo da se zove trg "Žrtava …" nikako "Heroja …".
    Nije bilo nikakvih heroja ali je bilo žrtava jedne grozne politike. Niko na Košare nije otišao dobrovljno i niko se i nije vratio. I ništa to nije promenilo. Kosovo ode, a vi Srpse majke plačite ponosito.
    Baš monstruozno, previše je ovo i čak za stare, iskusne radikalske huškača.

  4. Pa dobro, kako će se na kraju zvati? "Bulevar heroja sa Košara" ili "Bulevar Petra Petrovića, Miloša Miloševića, Janka Jankovića itd…"
    Kakav loš novinski članak… O imenu tog bulevara (?) tek ne treba trošiti reči. "Narod je progovorio", "narod je izabrao". Kakav narod – takvo i ime. Herojsko.

  5. Od ovog svog msiljenja necu odustati: – Kakvo ljigavo poltronisanje i lazno glasanje "gradjana Beograda" ?! Sad ce da im predsednik uruci spomenice, pa ce da nazovu bulevar i tako dalje. Citava orkestrirana kampanja odjednom. Izgleda da ih uhvatila panika. Tacno su namirisali ko ce im biti kost u grlu i najozbiljnija prepreka skoroj predaji Kosova i Metohije.

  6. Heroj u ratu ne postoji! Postoje manje ili više hrabri ljudi, manje ili više zaslužni za pobede i poraze. Ali heroj mora biti osoba koja pored hrabrosti mora biti i moralno velika! To je u ratu nemoguće.

  7. Potrebno je da heroji sa Košara dobiju ulicu i spomenik i jedno i drugo. Heroji sa Košara zaista su zaslužili da da dobiju naziv ulice jer su časno i pošteno borili za narod i državu.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 17. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Vasil Hadžimanov, muzičar

Danas su jedine novine koje nepristrasno izveštavaju o stvarima u zemlji i jedini prozor u istinu.