Mali: Požar u Vinči ugašen, pratiće se žarišta kamerama

Ostavite komentar


  1. I sa jarbola i iz fontane sa Slavije. Kamere da se nabave u fabrici cipova Mubadale ili Mercedesove fabrike u Beogradu. Do deponije da se napravi metro stanica i organizuju turisticke ture

  2. Znaci pozar nije ugasen kada zarista gore!? Sto nam to radite u mozak naprednjaci! Sto ste neljudi?

  3. Nisu u stanju da saniraju tu ekološku katastrofu, treba da traže pomoć Zapada! Kad elita jedne zemlje ne želi da uči na greškama, kad se umesto empirije služi iracionalim mitovima i teorijama zavere to tako izgleda: deponija u Vinči kao metafora Srbije!
    Društvena istorija (700.g. despotske tradicije: vizantiska, osmanska, komunistička – faza) je neuporedivo važnija od vojne istorije, postoje bezbrojni primeri, evo samo jednog. U epidemiji pegavog tifusa za šest meseci (12.1914 – 05.1915) u Srbiji je umrlo više od 150.000 ljudi, znatno više nego u svim prethodnim bitkama u tom ratu. Odmah se pokazalo da fali znanje iz epidemiologije, lekarske opreme, fale lekari…Kragujevac je bio takoreći mrtav grad…zato je vlada Srbije zatražila pomoć od Britanije. Na čelu britanske misije je bio dr Viljem Hanter…Prvi sterilizator na bazi vodene pare izumeo je u Engleskoj Čemebrlend 1876. a u Nemačkoj Robert Koh 1881. Jednu od improvizacija napravio je po uputima Hantera engleski poručnik Stamers, koristio je drvenu burad za vino u cilju uništenja belih vaški i njihovih jaja. Epidemija je suzbijena. Hanter je 1920 napisao o tome knjigu "Epidemija pegavog tifusa i povratne groznice u Srbiji 1915" ali ona do danas nije prevedena u Srbiji… A nije prevedena jer mitomani i teoretičari zavere ne mogu da spinuju ove činjenice. Zato je empiričar koji je spasao Srbiju apsolutno nepoznat našim ljudima i u 21 veku.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 23. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Živko Gocić, vaterpolista

Danas volim zato što je objektivan i zato što u njemu pronalazim sve informacije koje su mi potrebne na dnevnom nivou.