Mali sa ambasadorom Turske 1Foto: Fonet/Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali razgovarao je danas sa ambasadorom Turske Tanžuom Bilgičem o budućem sporazumu o saradnji i negovanju istorijskih veza dva naroda, a sastanak je bio i uvod u predstojeću posetu predsednika Turske Redžepa Taipa Erdogan Srbiji, sa kojim u oktobru dolazi veliki broj privrednika.

Na sastanku se razgovaralo i o tekućim projektima koje finansira turska agencija za saradnju i koordinaciju TIKA, poput obnove česme Mehmed-paše Sokolovića, kao i radove na Damad Ali-pašinom turbetu na Beogradskoj tvrđavi, koji bi trebalo da se završe do kraja septembra.

Uskoro bi trebalo da počne i rekonstrukcija Malog stepeništa na Kalemegdanu, delo prve žene arhitekte u Srbiji Jelisavete Načić, što takođe finansira TIKA.

Na sastanku je razgovarano i o memorandumu o saradnji, koji bi trebalo da bude potpisan prilikom posete predsednika Erdogana Beogradu i koji bi bio osnova i za zajedničko obnavljanje Bajrakli džamije, jednog od najstarijih sačuvanih verskih objekata u Beogradu, preneo je Beoinfo.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari