Mali: Za toplovod u Zemunu 120 miliona dinara 1Foto: Beoinfo

Gradonačelnik Beograda Siniša Mali obišao je danas radove na izgradnji toplovoda na uglu Ulica cara Dušana i Banatske, koji su vredni 120 miliona dinara i istakao da će radovi biti završeni tokom ovog meseca i da će svako domaćinstvo moći da se priključi na stabilniji i ekološki mnogo prihvatljiviji sistem grejanja.

Reč je o deonici dugoj 1.250 metara, odnosno 2.500 metara novih cevi, što će stanovnicima Banatske omogućiti priključak na toplovod i drugačiji izbor osim grejanja na ugalj, drva ili pelet. On je dodao da se bori za svaku investiciju i posebno pohvalio JKP „Beogradske elektrane“, koje su ove godine uradile 25 kilometara novog toplovoda i zamene postojećeg.

Ukupno, u poslednje tri godine „Elektrane“ su uradile 75 kilometara novih trasa i to je samo početak, jer od naredne godine očekujemo da ta brojka bude povećana na 70 kilometara godišnjem, rekao je Mali, prenosi Beoinfo.

Prema njegovim rečima, u prethodne tri godine rekonstruisano je 636 ulica, na kojima je postavljen novi ili popravljen stari asfalt. To je 325 kilometara, naveo je gradonačelnik, dok je JP „Putevi Srbije“ uradilo još 110 kilometara puteva iz svoje nadležnosti na teritoriji grada Beograda.

Opštine su, iz kapitalnog budžeta, uradile još 100 kilometara, što ukupno čini 535 kilometara asfaltiranih puteva u prethodne tri godine. Urađeno je 113 kilometara kanalizacione mreže, kao i 283 kilometra vodovodne mreže, uključujući i zamenu postojeće, rekao je Mali. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari