Most između Zemuna i Borče na Dunavu biće otvoren u predviđenom roku, do 20. decembra 2014., najavila je Zorana Mihajlović ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.


Prema rečima Mihajlovićeve, timovi ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture kontrolišu izgradnju tog mosta, i da problema uvek ima, ali se oni rešavaju.

– Imaćemo most do 20. decembra ove godine, a zrenjaninska petlja biće gotova do septembra naredne godine. Radovi kasne, jer nije bilo izvršeno plaćanje između izvođača i podizvođača, što nije problem države – ističe Mihajlovićeva. Ona je objasnila da je država uradila ono što do sada nikada nije učinjeno, a to je da je obezbedila da kao što je ona napravila aneks sa izvođačem tako i izvođač napravi aneks sa podizvođačem.

Mihajlovićeva je navela da je država preduzela taj korak kako bi uredila odnos izvođača i podizvođača , jer podizvođači u proseku čekaju 60 dana na novac, da bi počeli sa radovima.

Gradsko veće Beograda donelo je odluku da se most Zemun – Borča, koji je prvi posle 79 godina koji će Beograd dobiti na Dunavu, nazove „Pupinov most“ – po naučniku Mihailu Pupinu, pooreklom iz Idvora, kod Pančeva. O tom predlogu za naziv treba da se izjasne odbornici Skupštine grada Beograda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari