Mladenović: Beograd je doneo kvalitetne mere 1Foto:Beoinfo

Beograd je od početka pandemije doneo niz kvalitetnih mera kako bi se umanjile njene posledice u različitim oblastima poslovanja, zaključeno je danas na 27. sednici gradskog Socijalno-ekonomskog saveta, kojoj je predsedavao pomoćnik gradonačelnika Andreja Mladenović.

Mladenović, koji je na današnjoj sednici izabran za predsedavajućeg Saveta, istakao je da sve mere koje donose Кrizni štab i Vlada Srbije moraju da budu sektorski razmatrane, a treba uzeti u obzir i kakve posledice mogu da izazovu na određene sektore po pitanju rada, održavanja posla i pune zaposlenosti, te mogućnosti da se plate porezi i doprinosi.

Mladenović je dodao da je to važno kako ne bi bio zaustavljen proces rada i funkcionisanje državnog sistema. “To su zaključci sindikata, predstavnika Grada i predstavnika poslodavaca, uzimajući u obzir veoma tešku situaciju u kojoj se nalazi celo društvo i čitav svet nakon godinu dana pandemije”, rekao je on, prenosi Beoinfo.

Mladenović je istakao da Socijalno-ekonomski savet smatra da je u narednom periodu neophodno biti odgovoran, poštovati mere koje donose nadležne institucije i organi, a apelovao je na razumevanje ljudi iz svih sektora koji su pretrpeli najviše štete i imali najviše problema u protekloj godini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari