Mole se sugrađani da pomognu 1

Porodica Blanuša iz Zemuna, čija je kuća izgorela u požaru koji je za sobom ostavio totalnu štetu, moli sve sugrađane i komšije dobre volje da pomognu u raščišćavanju terena u nedelju 4. juna od 10 sati u ulici Gornjogradska 65a.

Nakon požara koji je buknuo 19. maja, njihova kuća sravnjena je sa zemljom ostavljajući samo garež i pepeo, a kako Blanuše nisu imali osiguranje nepokretnosti, totalnu štetu ne može im niko nadoknaditi. Zbog toga se, pogođen prizorom uništenog doma, nemajući druge alternative, Nikola Blanuša obraća javnosti i “bilo kome ko ima volje, vremena i snage” za pomoć.

– Ako neko smatra da može pomoći u odnošenju i čišćenju gareži ili bilo kojim zanatskim udelom bićemo vam zahvalni. Nakon faze odnošenja najneophodnije će biti desetak paleta za prozore ukoliko neko može da priloži – rekao je Blanuša.

On objašnjavaju da je još uvek zatečen iznenadnom nesrećom te da nema snage ni emocija da sam završi ovaj posao, i zahvaljuje se svima koji su barem pročitali ovaj poziv.

– Ukoliko se niko ili nedovoljno humanih ljudi ne pojavi ili pojavi, ja, Nikola Blanuša neću imati snage da ni da se razočaram – poručio je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari