Most preko Dunava između Zemuna i Borče biće otvoren u decembru, kao jedini infrastrukturni projekat koji se realizuje u predviđenim rokovima, izjavila je potpredsednica Vlade, Zorana Mihajlović, obilazeći ovo gradilište zajedno sa predstavnicima izvođača radova, podizvođača, nadzora i Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda.


Mihajlovićeva je objasnila da će do kraja jula most biti spojen u potpunosti, a do kraja godine biće izgrađene pristupne saobraćajnice od Novosadskog puta u Zemunu do Zrenjaninskog puta.

– Most će u decembru biti otvoren u skladu sa svim standardima i više se neće dešavati da se otvaraju zato što nekome tako odgovara – istakla je Mihajlovićeva i dodala da su projekti koji se realizuju u oblasti saobraćajne infrastrukture u Srbiji vredni nekoliko milijardi evra, od čega neki planovi u Beogradu koštaju više od 600 miliona evra.

– Veliki novac je koncentrisan u tim projektima i zbog toga je važno da izgradnja bude što efikasnija – rekla je Mihajlovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari