Na Kosančićevom vencu u toku radovi u unutrašnjosti kuće koja potiče iz 19. veka 1Foto: Shutterstock/Bobica10

Na Kosančićevom vencu u toku su radovi u unutrašnjosti kuće koja potiče iz 19. veka, a stanari okolnih zgrada su zabrinuti da će ona biti srušena ili nadograđena, što bi dodatno doprinelo uništavanju istorijske celine tog dela grada, koja je već načeta raznim gradnjama.

Šef odborničke grupe Narodne stranke u Skupštini Beograda Miloš Pavlović izjavio je FoNetu da investitori nastavljaju da brišu istoriju Kosančićevog venca.

„To je jos jedan od primera brisanja istorije i jedan od pokazatela kako se mogu izigravati zakonski propisi i sprege gradske vlasti i vlasnika krupnog kapitala koji imaju svoje predstavnike u gradskim strukturama, a zajednički im je interes ostvarivanje profita kroz korupciju i trgovinu uticajem“, rekao je Pavlović.

On je istakao da se radovima koji se izvode u toj kući zaobilazi izdavanje dozvola i to pred očima ne samo građana Beograda, već i onih koji bi te stvari trebalo da rešavaju u zakonski utvrđenoj proceduri.

„Beogradu se narušava prostorna, kulturna i istorijska ambijentalna celina i to dozvoljavaju oni koje su Beograđani birali da štite njihov interes i interes grada“, kazao je Pavlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari