Nećemo Savski kej po uzoru na Sava promenadu

Novobeograđani pokrenuli peticiju kao odgovor na ranije zamisli gradske vlasti

Ostavite komentar


  1. Bolja bi bila peticija za vanredne izbore u Beogradu jer je smena ovih stetocina i profitera sa vlasti jedino resenje da se prestane sa unakazivanjem Beograda…i da vise nikada nikome ne dozvolimo da se izivljava nad nasim gradom, pogotovo ne zbog punjenja svojih bednickih dzepova.

  2. Branite se ljudi. Nije na odmet podsetiti na san nacističkog režima o izgradnji glavnog grada Trećeg rajha Germanija. Germanija je bilo ime koje je Adolf Hitler dao planiranoj obnovi i redizajnu nemačkog glavnog grada, Berlina. Albert Šper, „prvi arhitekt Trećeg rajha“ je uradio mnogo planova. Projekat propao. To nije jedini primer. Tako je brazilska država rešila da sagradi glavni grad Braziliju. Sagrađen je. UNESCO ga je čak stavio na listu zaštićene svetske baštine. Arhitekta Lucio Kosta, jedan od dvojice glavnih arhitekata iz projektnog biroa Korbizije, je rekao 1968. o Braziliji: „Sve je monumentalno, ljudsko, jednostavno, grandiozno, asketsko u čistoći formi, redukovano na ono najneophodnije.“ Međutim, Brazilija je ostao i bio „hladan“, monumentalan, otuđujući grad. Pa je drugi arhitekta od te dvojice, Oskar Nimajer kasnije priznao: „Ovaj eksperiment nije bio uspešan.“ dobro je imati ovakve loše primere režimske monumentalizacije i polit-tajkunske utilitarizacijeu vidu. Posle je dockan.

Ostavite komentar


Beograd

Vučić: Razgovarao sam sa Ilonom Maskom, on zna sve o Srbiji 8

Vučić: Razgovarao sam sa Ilonom Maskom, on zna sve o Srbiji

Razgovarao sam sa Ilonom Maskom, on zna sve o Srbiji, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u izjavi novinarima iz Srbije u Njujorku 25. septembra, govoreći o susretima koje je imao na visokom nivou u okviru redovnog jesenjeg zasedanja Generalne skupštine UN, i gala događaja koji prate taj skup.

Naslovna strana

Naslovna strana za 1. oktobar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Milan Stanković - SevdahBaby

Danas je verovatno poslednji bastion profesionalnog novinarstva u Srbiji.