Gondola – ni urbana, ni turistička, već preskupa atrakcija

Na temu da li je Beogradu potrebna gondola, za Danas govori Dragomir Lukić, diplomirani inženjer saobraćaja

Ostavite komentar


  1. Pre više od trideset godina,kada je Beograd bio u krugu ozbiljnih kandidata za domaćina letnjih ođimpijskih igara,sećam se da je postojao plsn za izgradnju gondole koja bi povezivala Košutnjak sa Novim Beogradom preko Ade Ciganlije.Na taj način bi se ostvarila sjajna veza sportskih borilišta sa hotelima na Novom Beogradu,koja bi bila korisna i funkcionalna i nakon olimpijade.Taj plan su pravili urbanisti i arhitekte od ugleda i autoriteta,čak se sećam i da je postojala maketa koja je prikazivala pravac kretanja gondole….ne znam zašto je potrebno ovim novim umovima da smišljaju stvsri koje su pre njih mnogo kvalitetniji umovi rešili.

  2. Mozda bi trebali da naprave petlju na Dusanovcu! Taj deo je glavni uzrok guzve na auto putu koja moze da se proteze do Genex-a pa i dalje! Gondola je preskupa nazovi atrakcija koja nam uopste ne treba!

Ostavite komentar


Beograd

Vučić: Razgovarao sam sa Ilonom Maskom, on zna sve o Srbiji 7

Vučić: Razgovarao sam sa Ilonom Maskom, on zna sve o Srbiji

Razgovarao sam sa Ilonom Maskom, on zna sve o Srbiji, rekao je Aleksandar Vučić, predsednik Srbije, u izjavi novinarima iz Srbije u Njujorku 25. septembra, govoreći o susretima koje je imao na visokom nivou u okviru redovnog jesenjeg zasedanja Generalne skupštine UN, i gala događaja koji prate taj skup.

Naslovna strana

Naslovna strana za 26. septembar 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Stevan Filipović, filmski režiser

Da bismo bili savesni građani koji donose prave odluke na izborima, kao i u svim drugim sferama života, potrebni su nam jaki mediji.