Nisu uračunali troškove rasvete, ne zna se direktna zarada

* Troškovi petostruko veći ako se uračuna 192,6 miliona dinara izdvojenih za tromesečnu novogodišnju rasvetu * Sporna računica Grada za prihod od 21 milion evra zbog pretpostavke da turisti potroše 300 evra dnevno
Zarada od proslave Nove godine ipak nije pedesetostruko veća od ulaganja kao što tvrde gradski čelnici

Ostavite komentar


  1. Kakvi majstori ekonomije. Samo jos da nam objasne koji to turisti trose u proseku po 300€ dnevno u Beogradu. Ako je prosecan turista ruski oligarh onda ok ali ako prosecan turista dolazi pre svega iz zemalja okruzenja pa zatim iz zapadne evrope onda je to mnogo manje. Za toliko ih poznajem posto zivim u Austriji. Ovdasnji ljudi pokusavaju da vide sto vise za sto manje para. Stede na smestaju posto nemaju kompleks luksuza a trose na sadrzaje, restorane itd. Beograd je vikend tura za koju se ne stedi duze vreme vec se ide na par dana i ne trosi se puno. Velike pare se daju na Tajland, dominikanu i sl. Za to se stedi citavu godinu ili duze.

  2. "Grad je nedavno objavio impresivnu računicu o zaradi od novogodišnje turističke sezone koja je 50 puta veća nego ulaganja."
    Hahahahahha….50 puta je 5000%…ovi su neverovatni- Vesić i Mali…lazu ko mala deca…providno.

Ostavite komentar


Beograd

Naslovna strana

Naslovna strana za 29. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Jelena Glušac, novinarka

Danas je važnije nego ikada braniti slobodu govora i kritičke misli. Zato čitam Danas.