Na pijacama „Zvezdara” (Cvetko) i T.C. „Novi Beograd” (Stari Merkator) u subotu 30. oktobra od 12 do 16 časova po 20 odsto nižoj ceni, prodavaće se voće, povrće, riba, mlečni proizvodi, meso i mesne prerađevine, saopšteno je na jučerašnjoj konferenciji za novinare u JKP Gradske pijace. Ovim sniženjem u Gradskim pijacama počinju akciju kojom će svake poslednje subote u mesecu, na određenim gradskim pijacama zakupci umanjiti cene svojih namirnica.

– Ova akcija dogovorena je sa zakupcima i predstavlja naš zajednički napor da sugrađanima omogućimo jeftiniju kupovinu prehrambenih proizvoda na pijacama, a istovremeno da podignemo konkurentnost Gradskih pijaca u odnosu na druge prodajne objekte. Na ovaj način želimo da pokažemo i društvenu odgovornost u vremenu ekonomske krize sa onima koji imaju manje od nas, a sa druge strane, korist će imati i sami proizvođači jer će se nižom cenom poboljšati prodaja. Narednog meseca priključiće se još dve pijace i verujemo da će ove akcije, koje će se održavati svake poslednje subote u mesecu postati tradicionalne – izjavio je Dragan Pušara, direktor Gradskih pijaca.

Zakupci sa pijaca „Zvezdara” i TC „Novi Beograd” bili su jednoglasni u oceni da ovakve akcije predstavljaju rezultat dobre saradnje sa ovim gradskim preduzećem.

– Ideja je potekla iz Gradskih pijaca i mi smo je brzo prihvatili, jer se pre svega radi o solidarnosti sa našim sugrađanima. Umanjenje cene za 20 odsto određenim danima neće bitno narušiti našu zaradu, a u zavisnosti od interesovanja možda će je čak i povećati, jer će se brže prodavati. Verujemo da će naše kupce ovakva vest svakako obradovati, a to će biti način i da se uspostave još bolji odnosi među nama – izjavio je Željko Gasenberger poljoprivredni proizvođač sa pijace „Zvezdara“. Kako je istaknuto juče ova akcija je rezultat saradnje pijačnih prodavaca i gradskih pijaca, a ujedno označava i početak udruživanja beogradskih piljara.

Dobra saradnja

Vojin Kličković iz firme „Tropik”, koja se bavi prodajom ribe, pohvalio je saradnju sa Pijacama i rekao da će ovo preduzeće, koje zakupljuje lokale na više gradskih pijaca, svakako učestvovati u ovoj akciji, a Milan Marković, rukovodilac maloprodaje u ptujskoj „Perutnini”, kazao je da će umanjenje cene u njihovim objektima biti ostvarene preko akcijskih prodaja određenih proizvoda.

Podrška akciji

Nada Vujinović, vlasnica mesare sa iste pijace, rekla je da je zainteresovana da ovu akciju samostalno produži na svaku subotu u mesecu, jer je svesna da je ekonomska situacija loša i da deo odgovornosti moraju da prihvate i sami prodavci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari