Norveška pomoć za rekonstrukciju obrenovačkog sportskog centra 1Foto:Facebook/SportskoKulturniCentarObrenovac

Norveška izdvojila je 1,5 miliona evra za rekonstrukciju unutrašnjih prostorija Sportsko kulturnog centra u Obrenovcu, koji su danas otvorili predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i ambasador Norveške Arne Sanes Bjornstad.

Sportsko kulturni centar u Obrenovcu bio je jedan od najviše oštećenih javnih objekata tokom majskih poplava 2014. godine, podseća se u saopštenju Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

Radovi su obuhvatili obnovu sportske dvorane, glavne i male pozorišne scene, galerije i biblioteke, a projekat obnove sprovela je UNOPS.

Vučić i Sanes Bjornstad obišli su prostorije Sportsko kulturnog centra i prisustvovali otvaranju izložbe, sportskom sajmu i koncertu, prvim aktivnostima u obnovljenom centru koji godišnje poseti oko 850.000 posetilaca.

Pre dve godine, ovaj objekat bio je uništen, ali sad izgleda mnogo bolje nego pre poplava zahvaljujući našim norveškim prijateljima koji su izdvojili veliki novac. Više od 2,3 miliona evra, Kraljevina Norveška izdvojila je za obnovu objekata u Obrenovcu. Uz njih, veliku zahvalnost dugujemo i NOPS, bez koga bismo malo toga uradili u obnovi od posledica poplava, rekao je Vučić.

U tesnoj saradnji sa Vladom Srbije, lokalnim vlasima i Evropskom unijom, Norveška je podržala rekonstrukciju ključne infrastrukture i pomogla malim preduzećima da ponovo počnu sa radom, rekao je ambasador Norveške Sanes Bjornstad.

„Ovo je veliki dan za Obrenovac, jer Sportsko kulturni centar sada je ponovo vraćen deci i publici zahvaljujući pomoći Kraljevine Norveške“, rekao je predsednik opštine Obrenovac Miroslav Čučković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari