Nova autobuska stanica za dve godine 1

Beograd će za dve godine imati novu autobusku stanicu u novobeogradskom bloku 42, izjavio je danas gradonačelnik Siniša Mali

On je potipsao ugovor o zajedničkoj izgradnji stanice sa generalnim direktorom Beogradske autobuske stanice a.d. Beograd (BAS) Anđelkom Mučibabićem.

Mali je rekao da je taj ugovor „poslednji papirološki korak“ za investiciju koju je ocenio kao verovatno jednu od najznačajnijih u Beogradu.

On je dodao da će radovi na izgradnji stanice po međunarodnim standardima na oko 13.000 kvadratnim metara trajati oko 18 meseci, po ceni od oko 25 miliona evra.

Grad ulaže zemljište, a BAS će finansirati izgradnju stanice da ne bismo opteretili gradski budžet, rekao je on.

Mali je dodao da će stanica u bloku 42 biti jedinstvena u Evropi pošto će se sa nje obavljati međugradski, međumesni, lokalni i turistički saobraćaj po konceptu integrisane stanice.

Upitan o izmeštanju beogradske železničke stanice, Mali je rekao da stanica Prokop funkcioniše, ali da joj fali stanična zgrada sa svim komercijalnim sadržajima čija izgradnja je veoma blizu.

On je rekao da je kraj iduće godine rok za izmeštanje pruge sa savskog amfiteatra zbog projekta Beograd na vodi i da se planira izgradnja ranžirne stanice na području Makiša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari