Nova linija 610 E saobraća od sutra 1foto FoNet Milica Vučković

Ekspres linija javnog prevoza 610 E počeće od sutra da saobraća na relaciji Novi Beograd (Blok 70) preko Surčina do Jakova i na liniji će raditi tri vozila sa intervalom nailaska od 30 minuta, saopštio je danas Sekretarijat za javni prevoz.

Kako se navodi, gradska magistralna saobraćajnica Novi Beograd – Surčin na deonici od kružne raskrsnice sa Vojvođanskom ulicom, dr Ivana Ribara i saobraćajnicom T-6, do petlje „Surčin jug“, otvorena je 1. aprila prošle godine.

Saobraćajnica je projektovana za brzinu kretanja vozila od 80 kilometara na čas i od uspostavljanja saobraćaja predstavlja najkraću i najbržu veza ovog dela Beograda, posebno Zemuna, sa auto-putem „Miloš Veliki“, kao i opštine Surčina sa centrom grada.

Nova linija će na teritoriji opštine Surčin koristiti petlju „Surčin 1“ i preko prilaznog puta i Trga Zorana Đinđića saobraćaće do centra opštine, odakle nastavlja sve do terminusa u Jakovu.

Na taj način, korišćenje i presedanje na novu ekspres liniju biće omogućeno korisnicima iz svih delova Surčina, odnosno i iz pravca Progara, Petrovčića, Dobanovaca.

Sekretarijat je saopštio i da je linija javnog prevoza broj 306 (Ustanička – Leštane) na zahtev građana i predlog opštine Grocka pojačana dodatnim vozilom na liniji, navodeći da će vozila sada, umesto na 40 minuta, saobraćati na 26 do 27 minuta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari