Meštani Velike Moštanice od juče mogu da koriste novu liniju gradskog prevoza 513, koja taj deo Čukarice povezuje sa Sremčicom. Nova linija je uspostavljena na zahteve brojnih sugrađana da u vreme najveće gužve imaju adekvatan prevoz iz centra Velike Moštanice do Sremčice, rekao je sekretar za saobraćaj, Bojan Bovan, prilikom puštanja u rad linije 513.


– Sekretarijat za saobraćaj će pratiti na koji način se koristi ova linija. To će nam biti osnov da razmišljamo o tome da li se na neki drugi način može ona unaprediti. Linija ima 14 polazaka u toku dana i pokriva najznačajnije vremenske špiceve između ova dva pravca – precizirao je Bovan.

Kako je istakao, da bi jedna linija mogla da se pusti u rad, potrebno je da se urade određena istraživanja i da se proceni njen značaj. Na ovoj liniji, dodao je Bovan, biće i kontrolori i jedini razlog i način da ona opstane je upravo plaćanje prevoza. On je rekao i da je od juče linija 26L produžena za par stajališta.

Predsednik opštine Čukarica, Zoran Gajić, kazao je da je nova linija u tehničkom smislu modernizovana, jer na jednom delu puta nisu postojali tehnički uslovi, te je on asfaltiran.

– Stanovnici Sremčice, njih oko 30.000, i 3.500 stanovnika Velike Moštanice željno iščekuju da se povežu ova dva mesta. Veliki broj đaka ide u škole u Železniku, na Banovom brdu, u vrtić. Ovo je i način da napravimo saobraćajni krug unutar prigradskih naselja na teritoriji opštine i to nam je veoma bitno – naglasio je Gajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari