Nova staza od Ušća do Hotela “Jugoslavija” 1Foto: Beoinfo

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić i glavni gradski urbanista Milutin Folić
prisustvovali su danas početku radova na izgradnji pešačko – biciklističke staze u Bulevaru Nikole Tesle na Novom Beogradu, na deonici od Ušća do Hotela „Jugoslavija“.

Vesić je izjavio da će nova rekonstruisana staza imati blizu dva kilometra i biti široka 3,5 metara, za šta je izdvojeno 30 miliona dinara, a radovi će trajati 90 dana.

Tokom jeseni biće otvoren Muzej savremene umetnosti, a Beograd namerava da taj zeleni pojas oplemeni dečjim igralištima, sportskim terenima i drugim kvalitenim sadržajem, gde će sugrađani biti u prilici da na kvalitetan način provode slobodno vreme, rekao je Vesić.

On je naveo da je 1997. godine, kao član Gradskog veća zadužen za omladinu i sport, gradio prvu i najdužu biciklističku stazu u Beogradu, od Sportskog centra „Milan Gale Muškatirović“ do Ade Ciganlije.

Folić je izjavio da su svi svetski gradovi razumeli da saobraćajne gužve i zagađenja mogu da se reše samo uvođenjem ekološki prihvatljivih vidova saobraćaja, među kojima je i biciklizam.

Građanima treba omogućiti da biciklom mogu da odu na posao, u pozorište, fakultet i na kafu. Gotovo polovina Beograđana danas ima bicikl, ali ga koristi isključivo vikendom ili jednom mesečno kada idu na rekreaciju, rekao je Folić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari