Nove klime za Dom zdravlja Palilula 1Foto: TouchNtouch produkcija

Posle južne, istočne i centrale Srbije humanitarni zdravstveni karavan Fondacije Mozzart ponovo je stigao u Beograd.

U velikoj akciji donacije klima uređaja koja se realizuje u saradnji sa Ministarstvom zdravlja nisu zaboravljeni ni domovi zdravlja.

Nakon Instituta za majku i dete „Dr Vukan Čupić”, KBC Zemun, zdravstvenih ustanova u Knjaževcu, Negotinu i Kladovu, opštih bolnica u Smederevu, Kraljevu, Leskovcu, nove inverter klime isporučene su na adresu DZ Palilula.

Vredna donacija je obradovala čelnike ove zdravstvene ustanove, pod čijim okriljem je 16 zdravstvenih stanica, a preko potrebni uređaji poboljšaće uslove rada u isturenim ambulantama ove ustanove.

Nove klime za Dom zdravlja Palilula 2
Foto: TouchNtouch produkcija

„Izuzetna nam je čast što smo deo velike akcije pomoći zdravstvenom sistemu koju sprovodi Fondacija Mozzart. Ova donacija nam je od velikog značajna jer smo klime namenili za najisturenije ambulante doma zdravlja na našoj opštini gde su uslovi rada zaposlenih u ovim dispanzerima tokom leta bili veoma otežani i slobodno mogu reći da nam je ovo došlo kao pravi dar sa neba. Veliko hvala Fondaciji Mozzart, a zahvalnost dolazi i od doktora ali i pacijenata kojima će od sada biti mnogo bolji boravak u našim ustanovama“, istakla je doktorka Snežana Despotović Kušljević, zamenica direktora DZ Palilula.

Na uručenju prve donacije, u Institutu za majku i dete u Beogradu, državni sekretar u Ministarstvu zdravlja Mirsad Đerlek istakao je da država radi na kontinuiranom unapređenju zdravstvenog sistema i zahvalio je velikom donatoru na još jednoj sjajnoj akciji.

Nove klime za Dom zdravlja Palilula 3
Foto: TouchNtouch produkcija

„Kapitalne investicije kao što su Klinički centar Srbije i Klinički centar Vojvodine napreduju planiranom dinamikom, nabavljamo najsavremeniju opremu i ulažemo u edukaciju kadra. Međutim, to nije dovoljno da budemo na onom nivou koji želimo, a to je da obezbedimo zdravstvene usluge onakve kakve pacijenti očekuju. I mnoge tehničke stvari su bitne, kao što su vodoinstalacija, elektroinstalacija, temperature u sobama treba da budu adekvatne i zimi i leti, što je prednost inverter klima. Zdravlje pacijenta je na prvom mestu, a posebnu pažnju moramo da posvetimo našim mališanima. Pored države, o tome misle i društveno odgovorni pojedinci i kompanije.“

OD INKUBATORA DO SANITETSKOG VOZILA

Fondacija Mozzart je ove godine renovirala odeljenje pedijatrije Opšte bolnice „Dr Radivoj Simonović“ u Somboru i donirala novi inkubator UKC Niš. Klinika za vaskularnu i endovaskularnu hirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije dobila je portabilni ultrazvučni aparat za pregled trbušne aorte, a na Svetski dan zdravlja Fondacija Mozzart je ispred zgrade Opštine Zvezdara organizovala besplatne preglede trbušne aorte. Takođe, organizovala je i besplatne preglede štitne žlezde u deset gradova. Prošle godine Fondacija Mozzart je donirala inkubatore porodilištima širom zemlje, kao i sanitetsko vozilo, EKG uređaj, revolucionarni aparat za transplantaciju kože, ginekološku i stolicu za biopsiju, ultrazvučni aparat za pregled kukova kod beba…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari