Obeležena godišnjica Saobraćajnog fakulteta 1Foto: BeoInfo

Svečanoj akademiji povodom 63. godišnjice Saobraćajnog fakulteta u Beogradu , prisustvovao je gradski menadžer Goran Vesić prisustvovao koji je istakao značaj saradnje Grada Beograda i te visokoškolske ustanove.

Vesić je rekao da Grad sarađuje sa Saobraćajnim fakultetom na brojnim projektima i dodao da gotovo da nema projekta a da taj fakultet nije uključen u njega.

– To je bio slučaj i kada je nekada rađena Knez Mihajlova, nedavno kada je rađen model za Slaviju, radićemo zajednički i na projektu metroa, pešačkih zona…Sva gradska preduzeća koja imaju veze sa saobraćajem – „Parking servis”, „Beograd put”, Direkcija za javni prevoz, Gradsko saobraćajno preduzeće veoma tesno sarađuju sa Saobraćajnim fakultetom, a jedan od profesora sa tog fakulteta je i predsednik nadzoronog odbora GSP – istakao je Vesić.

Napominjući da je veoma zadovoljan saradnjom sa Saobraćajnim fakultetom Vesić je ukazao da je upravo ta saradnja primer koliko grad uvažava struku i nauku.

– Imajući u vidu projekte koje imamo verujem da će naša saradnja u budućnosti biti još bolja – naglasio je gradski menadžer i predstavnicima fakulteta čestitao godišnjicu.

Dekan Saobraćajnog fakukteta Nebojša Bojović rekao je da kroz saradnju sa Gradom studenti i diplomci mogu svoju praksu da obavljaju u preduzećima kojima Grad Beograd upravlja.

– Pored svih pomenutih projekata ima prostora i za nove i značajne projekte koji su u dijapazonu saobraćjanog fakulteta – naveo je Bojović napominjući da će Grad Beograd uvek imati podršku te visokoškolske ustanove.

Saobraćajni fakultet osnovan je 1950. godine i do danas je na tom fakultetu diplomiralo 6.000. Iznedrio 200 magistara, 100 doktora nauka i dva člana Srpske akademije nauka. Na njemu studetni stiču sveobuhvatna tehnička znanja i veštine želelznbičkog, drumskog i gradskog saobraćaja i transporta, bezbednosti drumskog saobraćaja, logistike vazdušnog i vodnog saobraćaja, tlelekomunikacionog i poštanskog saobraćaja na tri nivoa studija – osnovne, master i doktorske studije.

Za održavanje nastave zaduženo je 150 nastavnika i saradnika 70 članova nenastavnog osoblja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari