Gradonačelnik Beograda Siniša Mali i projekt menadžer Fondacije „Novak Đoković”, Gorana Džudža Jakovljević obišli su juče vrtić „Veseljko” u Obrenovcu, koji je obnovljen sredstvima ove fondacije.


– Ovaj objekat je najviše oštećen tokom majskih poplava u Obrenovcu, a sada je ovde kreirano lepo okruženje za decu. Centralna kuhinja u vrtiću je najsavremenija u Srbiji, a sam vrtić može da bude primer kako treba da izgledaju u Beogradu. Obnovom ovog vrtića završena je rekonstrukcija svih predškolskih ustanova na teritoriji Obrenovca oštećenih tokom poplava. U sledećih nekoliko nedelja očekuje nas i otvaranje potpuno novog objekta u Stublinama – rekao je gradonačelnik i zahvalio Fondaciji „Novak Đoković” na donaciji.

Vrednost radova na ovom, najvećem predškolskom objektu u Obrenovcu iznosila je je 76 miliona dinara i predstavlja najveću donaciju do sada. Vrtić „Veseljko”, površine 1.418 kvadratnih metara, bio je poptuno uništen u majskim poplavama, a obnova je trajala više od četiri meseca. U centralnoj kuhinji dnevno se priprema oko 4.500 obroka za mališane koji pohađaju svih pet obdaništa u Obrenovcu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari