Tradicionalna kulturno-zabavna manifestacija „Gročanske svečanosti“ održaće se po 43. put od 30.jula do 1.avgusta, saopšteno je na konferenciji za novinare u Centru za kulturu Grocka.

Organizatori su Centar za kulturu Grocka i opština Grocka, a za ovu manifestaciju je izdvojeno tri miliona dinara. Zvanično otvaranje ovogodišnjih svečanosti planirano je za petak 30. jul kada će u centru Grocke biti proglašeni pobednici u proizvodnji najbolje rakije kajsijevače, cije je pečenje u ovom delu Beograda započeto pre više od 20 godina. Posetioci će moći da prisustvuju Savetovanju poljoprivrednika ili da posete izložbu voća dok je za kraj dana planiran koncert narodne muzike.

Drugog dana „Gročanskih svečanosti“ od 10 do 20 sati odrzaće se Etno bazar na kojem će UG „Žene Begaljice“ izložiti svoje ručne radove i tradicionalna jela. Istog dana lovačko društvo „Dunav“ organizovaće takmičenje u streljaštvu a „Društvo za sport Brestovnik“ takmičenje za osobe sa invaliditetom u streljaštvu, atletici, bocanju i sahu.

Najmlađi stanovnici opštine Grocka u popodnevnim satima uzivaće u ekološkoj predstavi cija ce ulaznica iznositi jedna limena konzerva. Predstava će biti propraćena maskenbalom, modnom revijom i folklornom igrom gročanskih umetnickih društava.

Centralni događaj je „ Zlatni kotlić Dunava“, takmičenje u spremanju najbolje riblje čorbe sa početkom u 18 sati na obali Dunava.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari