Odbornici o šinskom sistemu i prvoj fazi metroa 1

Treća sednica novog saziva Skupštine grada zakazana je za utorak, 26. jun, a na dnevnom redu će se naći nekoliko planova detaljne i generalne regulacije, kao i izmene i dopune tih dokumenata, visina naknade za profesionalne upravnike zgrada i plan generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu.

Raspravljaće se o predlozima planova i izmene i dopune planova generalne i detaljne regulacije za delove opština Obrenovac, Novi Beograd, Zemun, Surčin, Voždovac, Zvezdara, Rakovica, Mladenovac i Lazarevac, kao i Predlog odluke za izradu plana generalne regulacije šinskih sistema u Beogradu, sa elementima detaljne razrade za prvu fazu prve linije metro sistema. Odlučivaće se još i o izradi sedam planova detaljne regulacije za delove Savskog venca, Palilule, Čukarice, Novog Beograda i Zemuna.

Pred odbornicima će se naći i Izveštaj o stepenu realizacije Programa uređivanja i dodele građevinskog zemljišta za 2017. godinu, reprogram i uslovi otpisa dela dospelog duga po osnovu naknade za uređivanje građevinskog zemljišta, kao i utvrđivanje doprinosa za uređivanje građevinskog zemljišta.

Na dnevnom redu je i dopuna Odluke o načinu postupanja sa nepokretnostima koje su u javnoj svojini grada, odnosno na kojima Grad Beograd ima posebna svojinska ovlašćenja, kao i izmene i dopune odluka o pravima i uslugama socijalne zaštite i o komunalnom redu. Odbornici će odlučivati i o pravu na naknadu dela troškova boravka dece u predškolskoj ustanovi, čiji je osnivač drugo pravno ili fizičko lice za radnu 2018/2019. godinu.

Skupština grada će se izjasniti i o predlogu odluke o minimalnoj visini iznosa tekućeg održavanja zajedničkih delova zgrada, visini iznosa naknade u slučaju prinudno postavljenog profesionalnog upravnika i minimalnoj visini iznosa na ime troškova investicionog održavanja zajedničkih delova zgrade, a biće podnet i Izveštaj o realizaciji programa sprovođenja mera tehničke zaštite objekata utvrđenih za kulturno dobro i objekata u okviru prostornih kulturno-istorijskih celina na teritoriji Beograda.

Na dnevnom redu sednice naći će se i predlog da pasaž na Starom gradu dobije naziv po čuvenom glumcu srpskog porekla Karlu Maldenu, predlog programa „Ambrozija kao zdravstveni rizik – monitoring i suzbijanje ambrozije sa neuređenih površina na teritoriji grada” za 2018. godinu, kao i izveštaji o radu Gradskog pravobranilaštva, Zaštitnika građana, Kancelarije za mlade i Saveta zazdravlje za 2017. godinu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari