Održan 16. po redu protestni skup zbog urušavanja zgrade u Vidovdanskoj ulici 1Foto: Nemanja Jovanović/Nova.rs (Arhiva)

Ispred prostorija opštine Vračar danas je održan 16. po redu protest zbog urušavanja stambene zgrade u Vidovdanskoj ulici sa kog je predsednik odborničke grupe „Oslobodimo Vračar“ Konstantin Samofalov ponovo pozvao zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića da javnosti saopšti ko su investitor i izvođač radova zbog kojih je došlo do urušavanja.

Kako su saopštili organizatori skupa, Samofalov je na protestu rekao da javnost treba stalno podsećati da je kao glavni izvođač radova u dokumentima navedena firma Ropeber studio d.o.o za koju se saznalao da se bavila snimanjem sado-mazo filmova, a da je osnovana sa osnivačkim kapitalom od 100 dinara.

„Potom se ispostavilo da su te informacije samo paravan jer izvođač radova tvrdi da je samo upisan ali da nije bio na gradilištu, a pred tužilaštvom se pojavio i još jedan investitor“, naveo je Samofalov.

Učesnicima protesta obratila se i Bojana Samardžić, predstavnica stanara iz Glamočke ulice na Zvezdari, kojima je investitor zazidao izlaz iz dvorišta.

Ona je kazala da grad „i dalje ne preduzima apsolutno ništa“ da reši problem koji je nastao pošto je investitor navodno kupio njivu treće klase iako je u pitanju deo Glamočke ulice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari