Održan Afro festival 1

Afro festival, manifestacija koja se ove godine dvadeseti put organizuje u beogradskom Muzeju afričke umetnosti na Senjaku, završen je danas.

Muzej afričke umetnosti je jedinstvena ustanova u Beogradu, Srbiji i na Balkanu koja punih 40 godina svojim raznovrsnim programima doprinosi uspostavljanju i unapređenju kulturnih veza između našeg glavnog grada, ali i čitave zemlje, i prijateljskih naroda Afrike, istakla je Ivona Jevtić,v.d. Sekretara za kulturu.

Afro festival je centralna godišnja manifestacija koja posetiocima nudi „najbolje od najboljeg” iz programa MAU. Uz učešće afričkih i lokalnih umetnika, stručnjaka iz oblasti afričkih studija, studenata, ljubitelja afričkih umetnosti i kultura, organizuju se izložbe i predavanja, koncerti, kreativne radionice za decu, mankala, prodaja autentičnih afričkih rukotvorina, ali i dela domaćih stvaralaca inspirisanih Afrikom.

Poseban segment Afro festivala je Durbar – dan kada se, uz podršku afričke diplomatske zajednice u Beogradu posetiocima pruža mogućnost da uživaju u kulinarskim specijalitetima iz različitih krajeva Afrike: Alžira, Angole, Egipta, Gvineje, Konga, Libije, Maroka, Nigerije i Tunisa. 
 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari